4 mennyei püspökkenyér
Gyümölccsel és müzlivel
A püspökkenyér igazi jolly joker, hiszen sok mindent felhasználhatsz hozzá, aszalt gyümölcsöt, diót, mogyorót, és még egy pici alkoholt is.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almás püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 50 dkg almareszelék
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • 1 tojás
  • 1 citrom héja vagy 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor

A meghámozott almát reszeld le, keverd habosra a cukorral, a sütőporral, a tojással és a lereszelt citromhéjjal vagy az őrölt fahéjjal. Ezután keverd bele a lisztet, a mazsolát és a durvára darabolt diót is. Tedd kivajazott, kilisztezett őzgerincformába, a tetejére tegyél belülről megolajozott alufóliát.

Helyezd 200 fokra előmelegített sütőbe, 5 perc után mérsékeld 170-180 fokra a hőfokot. Süsd 40-50 percig, akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem tapad ragacsos massza. Még melegen borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.

Citromos püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 4 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 4 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál kandírozott citromhéj

A lágy vajat dolgozd krémesre a cukorral, majd a tojásokat egyenként dolgozd bele. Add hozzá a sütőporos lisztet, a citromhéjat és a levet is. Rakd kivajazott kenyérformába, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd ki.

Müzlis püspökkenyér

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg müzli
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 dl méz
  • 1 dl olaj
  • 1 mokkáskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó
  • maroknyi ropogós, csokoládés müzli

A müzlit 10 percre áztasd a tejbe. A tojásokat verd habosra a mézzel, keverd bele apránként az olajat. A lisztet keverd össze a sütőporral, és forgasd az olajos, tejes müzlimasszához. Ízesítsd a sóval, a fűszerekkel és a reszelt citromhéjjal. Töltsd kivajazott, kerek vagy püspökkenyér-formába, és előmelegített sütőben süsd közepes lángon 30-35 percig, illetve tűpróbáig. Ha kihűlt, borítsd ki a formából, és a tetejét meg az oldalát kend be felolvasztott tortabevonóval. Még melegen, díszítésként szórd meg ropogós müzlivel. Várd meg, amíg megdermed a csoki, és csak utána szeleteld.

Tojáslikőrös püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 12 dkg puha vaj
  • 12 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 dl tojáslikőr
  • csipet só

A díszítéshez:

  • 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • színes tortadara/drazsé/cukorka

A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót keverd habosra. Egyenként add hozzá a tojások sárgáját, majd add hozzá az aprított csokoládét. Ha egy kevés liszttel elkevered, nem süllyed le a süteményben. A lisztet keverd el a sütőporral, majd a tojáslikőrrel felváltva add a vajas krémhez. A fehérjéket a kristálycukorral verd fel krémes állagú habbá, és óvatosan forgasd bele a lisztes masszába. Egy püspökkenyér/őzgerinc sütőformát vékonyan vajazz és lisztezz ki, töltsd bele a masszát, a tetejét simítsd el. 170 fokos sütőben 40-50 percig, tűpróbáig süsd. Ha a teteje túlzottan barnulna, takard le alufóliával. A kihűlt süteményt ecset segítségével kend meg passzírozott lekvárral, majd öntsd a tetejére az olvasztott fehér csokoládét. Hagyd a csokoládét lecsordogálni. Díszítheted még ízlés szerint tortadarával, drazséval, cukorkákkal, vagy megszórhatod porcukorral.

Blog.hu ajánló