Így készül a puncsos mignon

Készítsd el te is!

A cukrászdák és kávézók megunhatatlan színes édességét nem is olyan nehéz dolog elkészíteni, bátran kipróbálhatod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jöhet bármilyen trend, a jó öreg mignonokat valószínűleg semmilyen gyors lecsengésű hóbort nem tudja lesöpörni a hazai cukrászdák polcairól, népszerűségük tulajdonképpen megjelenésük óta töretlen.

A másik, puncsosabb változat annyiban tér el ettől, hogy a kész piskóta egy részét kell apró kockákra vágnod és puncsos keverékben megforgatnod, majd ez kerül bele töltelékként.

Puncsos mignon

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 1 kávéskanálnyi sütőpor

A töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanálnyi holland kakaópor
  • 15 dkg porcukor

A mázhoz:

  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • pár csepp puncsaroma
  • pár csepp piros ételfesték

Elkészítés ideje:

Száz perc.

Elkészítés menete:

Először is készíts egy hattojásos piskótát: a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a cukorral és a vajjal, majd szitáld bele a sütőport és a lisztet. A fehérjéket verd kemény habbá egy csipet só társaságában, aztán óvatosan keverd a lisztes masszához. Ha ezzel megvagy, egy sütőpapírral bélelt tepsiben süsd aranybarnára 180 fokon. Miután már szép barna, vedd ki a sütőből, majd a tepsiből is, és tedd félre, amíg kihűl. A kapott piskótát vágd félbe középen, hogy két egyforma méretű lapot kapj. Most készítsd el a krémet: a vajat keverd habosra a porcukorral, majd ezt a masszát oszd három egyenlő részre, amiből kettőt hagyj is úgy, ahogy van, egyhez pedig keverd hozzá a kakaót.

Az egyik piskótalapot kend meg a két szélén a fehér, középen pedig a kakaós krémmel, és tedd rá a másik lapot is. Ha ez is megvan, egy alkalmas eszközzel vágj belőle négyzeteket - 3x3-as vagy 2x2-es darabokat -, majd tedd őket félre egy kicsit. Ezután már nincs más dolgod, mint a maradék tojásfehérjét kikeverni a porcukorral - ha nem elég sűrű, adj még hozzá egy kicsit! -, az aromával és az ételfestékkel. Ha elkészült a máz, kend meg vele a piskótakockákat, és már kész is vagy.

Édességek a nagyi recepttárából

A hagyományos desszertek legnagyobb szakértői mindig a nagymamák, érdemes tőlük minél több fortélyt ellesned!

7 sütemény, amit sokan elrontanak: így lesz tökéletes

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük