Így készül a puncsos mignon
A cukrászdák és kávézók megunhatatlan színes édességét nem is olyan nehéz dolog elkészíteni, bátran kipróbálhatod!
Jöhet bármilyen trend, a jó öreg mignonokat valószínűleg semmilyen gyors lecsengésű hóbort nem tudja lesöpörni a hazai cukrászdák polcairól, népszerűségük tulajdonképpen megjelenésük óta töretlen.
A másik, puncsosabb változat annyiban tér el ettől, hogy a kész piskóta egy részét kell apró kockákra vágnod és puncsos keverékben megforgatnod, majd ez kerül bele töltelékként.
Puncsos mignon
Hozzávalók:
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 6 tojás
- 1 kávéskanálnyi sütőpor
A töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 2 evőkanálnyi holland kakaópor
- 15 dkg porcukor
A mázhoz:
- 1 tojás
- 10 dkg porcukor
- pár csepp puncsaroma
- pár csepp piros ételfesték
Elkészítés ideje:
Száz perc.
Elkészítés menete:
Először is készíts egy hattojásos piskótát: a tojásokat válaszd ketté, a sárgájákat keverd simára a cukorral és a vajjal, majd szitáld bele a sütőport és a lisztet. A fehérjéket verd kemény habbá egy csipet só társaságában, aztán óvatosan keverd a lisztes masszához. Ha ezzel megvagy, egy sütőpapírral bélelt tepsiben süsd aranybarnára 180 fokon. Miután már szép barna, vedd ki a sütőből, majd a tepsiből is, és tedd félre, amíg kihűl. A kapott piskótát vágd félbe középen, hogy két egyforma méretű lapot kapj. Most készítsd el a krémet: a vajat keverd habosra a porcukorral, majd ezt a masszát oszd három egyenlő részre, amiből kettőt hagyj is úgy, ahogy van, egyhez pedig keverd hozzá a kakaót.
Az egyik piskótalapot kend meg a két szélén a fehér, középen pedig a kakaós krémmel, és tedd rá a másik lapot is. Ha ez is megvan, egy alkalmas eszközzel vágj belőle négyzeteket - 3x3-as vagy 2x2-es darabokat -, majd tedd őket félre egy kicsit. Ezután már nincs más dolgod, mint a maradék tojásfehérjét kikeverni a porcukorral - ha nem elég sűrű, adj még hozzá egy kicsit! -, az aromával és az ételfestékkel. Ha elkészült a máz, kend meg vele a piskótakockákat, és már kész is vagy.
Édességek a nagyi recepttárából
A hagyományos desszertek legnagyobb szakértői mindig a nagymamák, érdemes tőlük minél több fortélyt ellesned!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- vanília
Mennyei édesség a hétvégére
- cukor
- piskóta
Mennyei karamellmáz
- csoki
- édességek