A legszaftosabb pulled pork receptje: a jó pác és a sütési idő a siker titka
A pulled pork, vagyis a húzott sertés itthon is egyre népszerűbb sült krumplival vagy zsemlébe töltve. Ha van időd, otthon is elkészítheted, meglátod, megéri.

pulled pork
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pulled pork titka a megfelelő fűszerezés és a hosszú sütési idő. Használj hozzá füstös fűszereket, barna cukrot, amely segíti, hogy kéreg alakuljon ki rajta, a szaft alapja pedig jó minőségű barna sör legyen. A hosszú sütési idő ne rémisszen meg, közben nyugodtan mást is csinálhatsz.

Pulled pork

Hozzávalók 5 személyre

  • 1.5 kg csontos sertéslapocka
  • 3.5 dl barna sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 0.5 kávéskanál füstölt paprika
  • 0.5 kis hagyma
Recept idők

Elkészítés:

A húsba éles késsel vájj három olyan mély lyukat, hogy teljesen bele tudj nyomni egy-egy fokhagymagerezdet. Ezután dörzsöld be sóval. A hagymát reszeld le, keverd össze a cukorral, a Cayenne-borssal, a feketeborssal és a füstölt paprikával, és egyenletesen oszd el a hús felszínén. Vegyél elő egy nagy serpenyőt, amit később a sütőbe is be fogsz tudni tenni, és a tűzhelyen olvaszd fel benne a zsírt. Tedd bele a húst, nagy lángon oldalanként három-három perc alatt piríts rá kérget, majd öntsd fel a sörrel és az alaplével, és forrald fel. Ha felforrt, fedd le, és told 150 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30-45 percenként fordítsd meg a lapockát, és locsolgasd meg a szaftjával. Összesen három-öt órán át kell sütni attól függően, milyen idős a hús. Akkor jó, amikor már teljesen készül szétesni. Ekkor vedd ki a sütőből, és kézzel tépd szét. Kínáld szendvicsbe, vagy sült krumplival.

A pulled porkhoz nagyon jól megy a coleslaw, vagyis az amerikai káposztasaláta.

Ezt is szeretjük