Ropogósra sült puliszkarudak: olyan, mint a hasábkrumpli, csak finomabb
Igazán extra lesz a puliszka, ha rudakat formázol belőle, és ropogósra sütöd.

- Csak pár apró mozdulat, és nem villan ki a melltartó a ruha alól: szuper trükkök, ha meggyűlik a bajod a kivágott fazonokkal »
- 5 ruhakombináció, ami a 2000-es évek elején menő volt, de ma már kicsit sem sikkes: még jó, hogy nem mindent melegít fel a retró divat »
- Nincs 160 centi, de zseniálisan variálja a divatos fazonokat: ha így öltözöl, a bő ruhák sem nyomják össze az alakod »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Hátborzongató, VV Anett mit hallucinált igazából: először mondta el, mi történt a teaszeánszon
A puliszka vagy kukoricakása olcsó és egyszerű köret, amiből sokat kihozhatsz. Ha a rizs vagy a krumpli helyett mást ennél, próbáld ki. Nagyanyáink kedvence ropogósra sütve még étvágygerjesztőbb lesz. Első ránézésre olyan, mint a hasábkrumpli.
Puliszkarudak
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kukoricadara
- 5 dkg parmezán
- 2 ág rozmaring
- 1.5 dl víz
- só
Elkészítés:
A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a sót, és forrald fel. Több részletben öntsd bele a kukoricadarát, és folyamatosan kevergesd. Lassú tűzön 10 percig főzd a puliszkát, közben ne hagyd abba a keverést. Akkor jó, amikor besűsűrödik, és elválik az edény falától. Húzd le a tűzről, keverd hozzá az aprított rozmaringot és a reszelt parmezánt.
Borítsd egy tálba, és vizes kézzel simítsd laposra. Amikor kihűl és megkeményedik, szeleteld fel. Kevés olajban süsd szép pirosra a puliszkarudak mindkét felét. Vagy akár a tepsiben is megsütheted 180 fokon 30 perc alatt.

Még több recept