Ropogósra sült puliszkarudak: olyan, mint a hasábkrumpli, csak finomabb
Igazán extra lesz a puliszka, ha rudakat formázol belőle, és ropogósra sütöd.

Ropogósra sült puliszkarudak: olyan, mint a hasábkrumpli, csak finomabb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A puliszka vagy kukoricakása olcsó és egyszerű köret, amiből sokat kihozhatsz. Ha a rizs vagy a krumpli helyett mást ennél, próbáld ki. Nagyanyáink kedvence ropogósra sütve még étvágygerjesztőbb lesz. Első ránézésre olyan, mint a hasábkrumpli.

Puliszkarudak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kukoricadara
  • 5 dkg parmezán
  • 2 ág rozmaring
  • 1.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a sót, és forrald fel. Több részletben öntsd bele a kukoricadarát, és folyamatosan kevergesd. Lassú tűzön 10 percig főzd a puliszkát, közben ne hagyd abba a keverést. Akkor jó, amikor besűsűrödik, és elválik az edény falától. Húzd le a tűzről, keverd hozzá az aprított rozmaringot és a reszelt parmezánt.
 

Borítsd egy tálba, és vizes kézzel simítsd laposra. Amikor kihűl és megkeményedik, szeleteld fel. Kevés olajban süsd szép pirosra a puliszkarudak mindkét felét. Vagy akár a tepsiben is megsütheted 180 fokon 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük