Ropogósra sült puliszkarudak: olyan, mint a hasábkrumpli, csak finomabb
Igazán extra lesz a puliszka, ha rudakat formázol belőle, és ropogósra sütöd.
A puliszka vagy kukoricakása olcsó és egyszerű köret, amiből sokat kihozhatsz. Ha a rizs vagy a krumpli helyett mást ennél, próbáld ki. Nagyanyáink kedvence ropogósra sütve még étvágygerjesztőbb lesz. Első ránézésre olyan, mint a hasábkrumpli.

Puliszkarudak
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kukoricadara
- 5 dkg parmezán
- 2 ág rozmaring
- 1.5 dl víz
- só
Elkészítés:
A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a sót, és forrald fel. Több részletben öntsd bele a kukoricadarát, és folyamatosan kevergesd. Lassú tűzön 10 percig főzd a puliszkát, közben ne hagyd abba a keverést. Akkor jó, amikor besűsűrödik, és elválik az edény falától. Húzd le a tűzről, keverd hozzá az aprított rozmaringot és a reszelt parmezánt.
Borítsd egy tálba, és vizes kézzel simítsd laposra. Amikor kihűl és megkeményedik, szeleteld fel. Kevés olajban süsd szép pirosra a puliszkarudak mindkét felét. Vagy akár a tepsiben is megsütheted 180 fokon 30 perc alatt.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció