Régimódi, potyogtatós meggyes süti keresztanyám régi receptje szerint
Itt az ideje, hogy elkészítsd az idei első tepsi potyogtatós meggyes sütit friss gyümölcsből.

Régimódi, potyogtatós meggyes süti keresztanyám régi receptje szerint
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

Penélope Cruz megállította az időt: 44 évesen a régi formáját hozza »

Hidratáló arcpermetek körképe: felfrissítik és ápolják a bőrt »

Ő az egyik leggyönyörűbb modell 70 felett: sugárzóbb, mint fiatalon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre érik a meggy, így jobbnál jobb sütiket készíthetsz belőle. Ezt az egyszerű, de nagyszerű kevert tésztát ne hagyd ki! A békebeli, potyogtatós meggyest elhibázni sem lehet. Forgasd a gyümölcsöt kevés lisztbe, és akkor nem süllyed le a tészta aljára. Ez a süti másnapra sem szárad ki.

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 40 dkg meggy
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1.5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat, és forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd csomómentesre a tésztát. Egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejére szórd a kevés lisztbe forgatott meggyet.
 

Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Teszteld tűpróbával. Ha a süti közepébe szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad massza, elkészült. Ha ragacsos lesz, süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük