Poharas tiramisu karamellával

Kezdő háziasszonyok kedvence

Készítsd el a klasszikus édességet egy kis karamellával megbolondítva! Mindenki a csodájára jár majd!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tiramisunak két fő ismérve van. Az egyik, hogy az olaszok tipikus édessége, a másik, hogy a háziasszonyok nagy kedvence. Ha te is a rajongótáborába tartozol, akkor itt az ideje, hogy új vizekre evezz, és kipróbáld a karamellával gazdagított változatot, mert isteni finom.

Semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint az eredetit, mégis sokkal finomabb végeredményt kapsz.

Karamellás tiramisu

Hozzávalók:

  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl kávé
  • 2 tojás
  • 1 csomag babapiskóta
  • fél csomag vaníliás cukor
  • kakaópor

A tojássárgákat két evőkanálnyi cukorral és a vaníliás cukorral keverd ki. Add hozzá a mascarponét, és kézi habverővel dolgozd krémmé. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a masszába. A krémből kanalazz pohárba egy keveset.

A babapiskótákat felezd el, és forgasd bele picit a kávéba. Tedd őket a poharakba.

A maradék cukrot karamellizáld meg, és adagold rá a babapiskóták tetejére. A krémből kanalazz a tetejére, és tedd hűtőbe néhány órára. Szórd meg a tetejét kakaóporral, és már fogyaszthatod is.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük