Poharas tiramisu karamellával
Készítsd el a klasszikus édességet egy kis karamellával megbolondítva! Mindenki a csodájára jár majd!
A tiramisunak két fő ismérve van. Az egyik, hogy az olaszok tipikus édessége, a másik, hogy a háziasszonyok nagy kedvence. Ha te is a rajongótáborába tartozol, akkor itt az ideje, hogy új vizekre evezz, és kipróbáld a karamellával gazdagított változatot, mert isteni finom.
Semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint az eredetit, mégis sokkal finomabb végeredményt kapsz.
Karamellás tiramisu
Hozzávalók:
- 20 dkg mascarpone
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl kávé
- 2 tojás
- 1 csomag babapiskóta
- fél csomag vaníliás cukor
- kakaópor
A tojássárgákat két evőkanálnyi cukorral és a vaníliás cukorral keverd ki. Add hozzá a mascarponét, és kézi habverővel dolgozd krémmé. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a masszába. A krémből kanalazz pohárba egy keveset.
A babapiskótákat felezd el, és forgasd bele picit a kávéba. Tedd őket a poharakba.
A maradék cukrot karamellizáld meg, és adagold rá a babapiskóták tetejére. A krémből kanalazz a tetejére, és tedd hűtőbe néhány órára. Szórd meg a tetejét kakaóporral, és már fogyaszthatod is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- csoki
Fűszeres, illatos forró csokik
- gyümölcs
- mirelit