Szaftos, fűszeres pljeskavica: a legfinomabb szerb hamburger házi receptje
A pljeskavica a nagy húsevők kedvence, szaftos, és grillen készítve az igazi.

pleskavica
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Csodát tesz a száraz, petyhüdt bőrrel: kívül-belül megszépít a dió »

Elképesztően menő ruhák függönyből és régi pulcsikból – Hihetetlen, milyen jól néznek ki »

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szerbek híres étele, a pljeskavica hasonlít a mi fasírtunkra és a horvát csevapra is, csak talán még fűszeresebb és laktatóbb. Otthon sem bonyolult elkészíteni. Ha ragaszkodnál az eredeti recepthez, kevés bárányhúst is tegyél a masszába. A pogácsákat rakhatod hamburgerbe, pitába, de könnyed salátával is kínálhatod. Jól illik hozzá az ajvár is. 

Pljeskavica

Hozzávalók:

  • 45 dkg darált sertéshús
  • 45 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 dl szénsavas víz
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a darált marha- és sertéshúst, a sót, a paprikát, a borsot, az olívaolajat és a szénsavas vizet. Kézzel jól dolgozd össze a masszát, majd fedd le fóliával, és tedd a hűtőbe legalább hat órára, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted. 

Sütés előtt dolgozd hozzá az apróra vágott vöröshagymát is. Formázz belőle négy-hat pogácsát, majd a kezeddel lapítsd el. Grillen vagy forró olajban süsd oldalanként négy-négy percig. 
Próbáld ki ráadásként az ugyancsak szerb gibanicát! A túrós töltelék a pite- vagy rétestésztával sül egybe.

Ezt is szeretjük