Házi pizzás batyu sok sajttal
Holnapra is puha marad a tészta
A pizzás batyunál jobb reggelit vagy vacsorát nehéz kívánni. A család minden tagja imádni fogja.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Eltünteti a sötét karikákat és élénkebbé teszi a bőrt: házi maszk karikás szemekre 2 hozzávalóból »

Megnőtt a frufrud, de a fodrász kizárva? Így igazítsd meg otthon, egyszerűen »

Letisztultan nőies öltözékek egyszerű alapdarabokból: stílusosak és időtállóak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha pizzára kívánsz, ne rendelj rögtön az étteremből, hanem készítsd a tésztát saját magad. Ne mindig a hagyományos formájú mellett dönts, próbáld ki a kis batyukat. A tölteléket gombával, sonkával, kukoricával is kiegészítheted.

Pizzás batyu

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 70 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál cukor

Krém

  • 14 dkg paradicsompüré
  • 10 dkg sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához morzsold az élesztőt langyos, cukros tejbe, és körülbelül tíz perc alatt futtasd fel. Ha a térfogata jelentősen megnő, szórd bele a sót, majd öntsd egy nagyobb tálba. Gyúrd össze a liszttel, a tojássárgával és a vajjal. Ha szép fényes, és a tészta könnyen lejön a kezedről, takard le, majd langyos helyen keleszd 45-50 percig.

Közben készítsd el a tölteléket. A paradicsompüréhez add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, a felaprított vöröshagymát, kis lángon melegítsd össze, sózd, borsozd, tégy hozzá kevés cukrot, majd mehetnek hozzá az apróra vágott zöldfűszerek, végül reszeld bele a sajt felét.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapon nyújtsd fél centi vastagra, és vágd tetszőleges nagyságúra. Kend meg egyenletesen a krémmel, szórd meg a reszelt sajttal, hajtsd táska formájúra, és jól nyomkodd össze a széleket. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradék tojásfehérjével kend meg mindegyik tetejét, és 180 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük