A 6 tojásos piskóta receptje

Így lesz könnyű a tészta

A hat tojásos piskóta receptje biztosan sikerülni fog, mert csak az arányokra kell figyelned.

A tökéletes piskóta a hozzávalók helyes arányításán múlik, nem véletlen, hogy a hat tojásos verzió az egyik legnépszerűbb. Bár sokan tartanak tőle, ha pontosan követed a receptet, nem fogod

6 tojásos piskóta

Hozzávalók 6 személyre

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Mérd ki a hozzávalókat, majd a tojásokat válaszd ketté, és a sárgájákat keverd simára a cukorral. A csipet só társaságában verd kemény habbá a fehérjéket. A cukros tojáshoz szitáld hozzá a lisztet a sütőporral, majd ha simára keverted, akkor óvatos, de gyors mozdulatokkal keverd hozzájuk a habot is. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele ezt a keveréket, utána told be a tepsit a sütőbe. Süsd aranybarnára a tésztát 25-30 perc alatt, majd zárd el a sütőt, és ne nyisd ki az ajtaját 10 percig. Csak ezután vedd ki a tésztát, majd készíts belőle bármit, amihez csak kedved van.

15877887 ddf920cf7c95c2b9bda2ae10501c0e89 wm
Ezt is szeretjük