Omlósra sült piri-piri oldalas: a hosszú pácolás az egyik titka

A sült oldalas egyszerűen elkészíthető és fantasztikusan finom: most készítsd el piri-piri fűszerezéssel!

Piri-piri oldalas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csípős piri-piri fűszerkeverék afrikai eredetű, ahova az alapjául szolgáló pirospaprikát és chilit a portugálok juttatták el Amerikából még évszázadokkal ezelőtt. Innen indult el később hódító útjára, és lett Európában is kedvelt ízesítője a húsoknak. A sült oldalashoz is nagyon jól megy. Fontos, hogy sütés előtt több órát tartsd pácban a húst, hogy az ízeknek legyen lehetőségük lejutni a belsejébe.

Piri-piri oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db oldalas

A páchoz:

  • 20 dkg ketchup
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 chilipaprika
  • 2 evőkanál méz
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 dl vörösborecet
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 nagy csipet
Recept idők

Elkészítés:

A chilipaprikát és a fokhagymagerezdeket szeleteld fel, és a pác többi hozzávalójával együtt tedd egy turmixgépbe. Turmixold simára az egészet. A húsról fejtsd le a hártyát, ha van rajta, és dörzsöld be a pác felével. Pihentesd a hűtőben legalább két órát, de akár egy egész napot is.

 

A pácolási idő végén a húst tedd egy tepsibe, takard le alufóliával, és told 160 fokos sütőbe 2-2,5 órára, amíg a hús könnyen le nem válik a csontról. A visszamaradt páclevet öntsd egy kis lábosba, és kis lángon gyöngyöztesd, amíg besűrűsödik. Ezzel tálald majd a húst.

A chili nem csak húsos ételek ízesítésére jó: mutatjuk a vele készíthető legjobb recepteket.

Főszerepben a chili: mutatjuk az 5 legtüzesebb receptet

A chili ma már olyan, mintha csak a frissen őrölt borsról beszélgetnénk, hiszen olyannyira hétköznapi fűszerré vált. Ezúttal az 5 kedvenc chilis receptünket mutatjuk be.

Elolvasom

Kép: vichie81 / Getty Images

Ezt is szeretjük