Portugál piri-piri csirke currys rizzsel: pikáns fogás egyszerűen
Ha szereted a pikáns, csípős ízeket, a piri-piri csirkét feltétlenül kóstold meg. Currys rizzsel tálalva a legfinomabb.

peri-peri
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piri-piri egy afrikai chilifajta helyi neve, ami a portugál gyarmatosítók közvetítésével érkezett Európába. A belőle készült csípős mártás csirkére kenve egészen fantasztikus, egzotikus hatást kelt. Ha szereted a különlegesebb ízeket, currys rizzsel tálald.

Piri-piri csirke currys rizzsel

Hozzávalók:

A piri-piri csirkéhez

  • 8 db csirke alsócomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 2 db paradicsom
  • 1 teáskanál chili
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 0.5 csokor petrezselyem a tálaláshoz
  • bors
  • olívaolaj

A currys rizshez

  • 1.5 bögre víz
  • 1 bögre rizs
  • 1 teáskanál currypor
Recept idők

Elkészítés:

Először a mártást készítsd el. Az apróra vágott vöröshagymát futtasd meg kevés olívaolajon. Vágd bele a fokhagymagerezdeket, add hozzá a chilit, a füstölt paprikát, reszeld bele a citromhéjat, a gyömbért, majd csöpögtess hozzá citromlevet. A paradicsomokat vágd kockákra, és keverd a fűszeres hagymához. Addig főzd, amíg a paradicsom levet ereszt, és összeesik. Tedd át aprítógépbe, és pürésítsd az egészet. A csirkecombokat sózd, borsozd, kend meg a mártással, és egy órát lefedve pihentesd a hűtőben.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A combokat helyezd egymás mellé tűzálló tálba, és lefedve süsd egy órát, majd vedd le róluk az alufóliát negyedórára, hogy megpiruljanak.

Amíg a csirke sül, készítsd el a currys rizst. Kevés forró olajra dobd rá a curryport, kevergesd egy percig, majd add hozzá a rizst, és pirítsd öt percen keresztül. Öntsd fel a vízzel, és sózd meg. Ha a víz felforr, vedd a lángot a lehető legkisebbre, és lefedve főzd puhára. Tálaláskor az egészet szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
A piri-piri csirkéhez a csicseriborsó-saláta is szuperül passzol.

Ezt is szeretjük