Rumban eltett, fahéjas meggy: így készül a nagyi pincemeggye
Ezt a befőttet még főzni sem kell! A régi, jó pincemeggyet érdemes rummal is megbolondítani.
A különleges, zamatos meggybefőtt elnevezése onnan származik, hogy régen a hideg pincében tartották lecukrozva, mielőtt üvegbe került volna. Nincs vele sok macera, még dunsztolni sem kell. Nehogy kiöntsd a megmaradt levet, inkább kortyolgasd el!
Pincemeggy
Hozzávalók
- 4 kg meggy
- 1 kg cukor
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát
- 1 dl rum
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A meggyet alaposan mosd meg, érdemes 10 percre vízbe áztatni, hogy a kukacok kimásszanak belőle. Csepegtesd le, majd magozd ki. Rakd egy nagy tálba, keverd hozzá a cukrot, a rumot, a fahéjat és a nátrium-benzoátot, majd lefedve tedd hűvös helyre. Mehet akár a pincébe is. Érleld három napig, és közben többször kavard meg. Amikor a cukor felolvad, tedd át kimosott, mikróban vagy mosogatógépben sterilizált üvegekbe. A saját levével öntsd fel, fontos, hogy teljesen ellepje a gyümölcsöt, majd légmentesen zárd le. Tárold hűvös, száraz helyen.
Most tényleg dúskálunk a gyümölcsökben, így sokféle sütit, szörpöt és lekvárt is készíthetsz. Itt jobbnál jobb ötleteket találsz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció