Pikáns, mézes csirkefalatok
Gyorsan elkészíthető, olcsó és finom: mindez elmondható a mézes csirkefalatokról, ami vendégvárónak és könnyű vacsorának is remek.
Vendégváró falatnak is kitűnő, de könnyű vacsorának is a pikáns, mézes csirke, amit elkészíthetsz combfiléből, de csirkeszárnyból is.
Ha szereted a csípőset, akkor a szószból ne sajnáld az erős paprikát, de anélkül is ugyanolyan finom lesz.
Pikáns, mézes csirkefalatok
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkehús
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál szójaszósz
- pici olívaolaj
- só
A csirkemellet vágd falatnyi darabokra, ha szárnyból készíted, akkor egészben is hagyhatod, de a tollmaradékokat csipegesd le a csirke bőréről. Serpenyőben melegítsd olajat, majd a besózott húsokat kicsit pirítsd meg.
A szójaszószt keverd össze a mézzel, majd az elősütött húsokat forgasd meg a mártásban. Ha csípősen szeretnéd elkészíteni, akkor a szószba tegyél aprított chilit. Tedd egy kiolajozott tűzálló tálba a húsokat, és süsd egészen addig, amíg szépen meg nem pirul.
Pácolt finomságok
Ha szereted a pikáns ízeket és a gyorsan elkészíthető húsokat, akkor nézd meg videónkat, és lesd el a séf pácolási trükkjeit.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- sült csirke
Ropogós, fűszervajas sült csirke
- marhahús
- húsételek
Gyors fűszeres serpenyős hús
- csirke
- paprika