Pikáns almatorta recept
A gyömbér és a fahéj házasságából rossz dolog még nem született, ha pedig almával társítod őket, igazi nehézbombázót kapsz.
Almát bárhonnan, bármikor szerezhetsz, a rossz időben pedig nincs is jobb elfoglaltság egy kis sütögetésnél, amivel örömet szerezhetsz magadnak és másoknak is.
Ha egy kicsit unalmasnak tűnik az alma, variáld, készítsd többféle gyümölccsel, szinte mindennel finom lesz, keresd meg a kedvenc megoldásodat!
Pikáns almatorta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg + 2 evőkanálnyi vaj
- 3 nagyobb alma
- 15 dkg + 2 evőkanálnyi barna cukor
- 1 teáskanálnyi fahéj
- szegfűszeg
- gyömbér
- 2 tojás
- 1/2 citrom héja
- 1 evőkanálnyi cukorszirup
- 3 evőkanálnyi rum
- 1 rúd vanília
- 0,5 dl tej
- 5-6 szem dió
- 1 dl natúr joghurt
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, ezzel kezdd, aztán vajazz ki egy 23 centiméteres tortaformát, ebbe nagyon szépen fog illeszkedni a kész sütemény. Pucold meg az almákat, vágd őket vékony cikkekre - azért lehessen őket harapni -, majd melegíts két evőkanálnyi vajat egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta az almaszeleteket. Ha már szépen megbarnultak, szórd meg őket két evőkanálnyi barna cukorral, hagyd még egy kicsit a tűzön, aztán vedd le. Egy alkalmas lábasban keverj össze lisztet, sütőport, fahéjat, egy kis szegfűszeget, némi gyömbért és egy csipet sót.
Egy másik tálba mérd ki a vajat, add hozzá a maradék barna cukrot, keverd őket simára egy botmixerrel, majd üsd bele a két tojást, keverd hozzájuk a cukorszirupot, a rumot és a vaníliát is kapard bele, ha ezt is simára alakítottad, akkor szép lassan, folyamatosan kevergetve elegyítsd a két mixtúrát. Ha szépen összeálltak, akkor jöhet a tej és a joghurt is a masszába. Ha mindennel kész vagy, a keverék egyik felét egyengesd el a tortaformában, pakold rá az almaszeletek felét, arra a következő réteg massza jöhet, és végül a maradék almaszeletek. A diókat szedd félbe, egy spatulával simítsd el a leendő torta tetejét, majd helyezd el rajta úgy a feleket, hogy mindenhova jusson. Dugd be a sütőbe, körülbelül 60 perc alatt készre sül.
Diós finomságok
Az ősz igazi gyümölcse minden tésztának, süteménynek jól áll, de akár sülteket is feldobhatsz vele
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- mandula
Isteni csokis süti
- szilva
- fahéj
Illatos, omlós szilvás pite
- rizs
- puding