Roppanós, pikáns zöldségek 250 kalória alatt - Sütőben vagy grillen is elkészítheted
Nem csak fogyókúrázóknak jelenthetnek változatosságot a sült zöldségek.

Roppanós, pikáns zöldségek 250 kalória alatt - Sütőben vagy grillen is elkészítheted
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pikáns, szaftos zöldségeket rengeteg módon kínálhatod. A zöldségek sütés közben kicsit megkaramellizálódnak, így az ízük édeskésebb lesz. Laktatóak, így nem kell melléjük más köret. Fogyókúrához kifejezetten jók, hiszen sok rost van bennük, eltelítenek, egy adag kalóriatartalma viszont nem sok.

Pikáns sült zöldségek

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db cukkini
  • 3 db krumpli
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 karfiol
  • 1 pirospaprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit, a lilahagymát, a sárgarépát pucold meg, a karfiolt szedd rózsáira. Az összes zöldséget alaposan mosd meg, majd vágd egyforma nagyságú darabokra. Ez azért fontos, hogy azonos idő alatt süljenek meg. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a zöldségeket. Nem baj, ha egymáshoz érnek, de arra figyelj, hogy ne legyenek egymás tetején.

 

 Az olajat keverd össze a citrom frissen facsart levével, a sóval, a borssal, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a zúzott fokhagymával. Locsold meg vele a zöldségeket, és a kezeddel forgasd át az egészet. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40-45 perc alatt. Közben többször fordítsd át őket, hogy mindenhol egyformán piruljanak. 
A zöldségeket grillrácson is megsütheted és nyársra is húzhatod. Így rövidebb idő alatt elkészülnek, mint a sütőben. Általában tíz perc elég ahhoz, hogy elkezdjenek barnulni. 

Ezt is szeretjük