Pikáns, sült csirkecombok vajpuhára sütve: egy fontos hozzávaló a titka
A puhára sült, pikáns csirkecombokból biztos, hogy repetázni fognak a csípős ízek kedvelői.
A pikáns csirkecombok titka a pác, ami a sokféle fűszer mellett a jalapeno paprikának köszönheti tüzes ízét. Ebben tartsd a húsokat legalább két-három órát, de ideális esetben akár egy egész éjszakát is. Így az ízek lejutnak a combok belsejébe, fellazítják a rostokat, és szuperomlós lesz tőle a végeredmény.
Pikáns csirkecombok
Hozzávalók 6 személyre
- 6 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál Worchestershire-szósz
- 2 jalapeno paprika
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg őket sóval. Az olívaolajat keverd össze a Worchestershire-szósszal, a finomra vágott jalapeno paprikával, a fokhagymaporral, a bazsalikommal, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a borssal. Forgasd meg a combokat ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben néhány órát vagy akár egy egész éjszakát is. Másnap helyezd őket egy tepsibe, és alufóliával letakarva 200 fokon nagyjából egy óra alatt süsd a húsokat omlósra.
A jalapeno paprika a mexikói módra készült káposztasalátát is kellemesen pikánssá varázsolja.
- csirkecomb
- húsételek
- sült csirkecomb
- csípős csirkecomb
- pikáns csirkecomb
- worchestershire-szósz
- jalapeno paprika
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept