Pikáns, sült csirkecombok vajpuhára sütve: egy fontos hozzávaló a titka

A puhára sült, pikáns csirkecombokból biztos, hogy repetázni fognak a csípős ízek kedvelői.

csipos csirkecomb
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pikáns csirkecombok titka a pác, ami a sokféle fűszer mellett a jalapeno paprikának köszönheti tüzes ízét. Ebben tartsd a húsokat legalább két-három órát, de ideális esetben akár egy egész éjszakát is. Így az ízek lejutnak a combok belsejébe, fellazítják a rostokat, és szuperomlós lesz tőle a végeredmény.

Pikáns csirkecombok

Hozzávalók 6 személyre

  • 6 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál Worchestershire-szósz
  • 2 jalapeno paprika
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg őket sóval. Az olívaolajat keverd össze a Worchestershire-szósszal, a finomra vágott jalapeno paprikával, a fokhagymaporral, a bazsalikommal, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a borssal. Forgasd meg a combokat ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben néhány órát vagy akár egy egész éjszakát is. Másnap helyezd őket egy tepsibe, és alufóliával letakarva 200 fokon nagyjából egy óra alatt süsd a húsokat omlósra.

A jalapeno paprika a mexikói módra készült káposztasalátát is kellemesen pikánssá varázsolja.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük