Álomfinom sült csirkemell pezsgős szaftban sütve: így még soha nem próbáltad a húst
Ha készítettél már csirkét sörben vagy borban párolva, miért ne próbálnád meg pezsgőben is? Az alkohol egészen különleges zamatot ad a húsnak.

pezsgos csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pezsgőben sült csirke egyszerre hétköznapi és ünnepi fogás: hétköznapi, mert pillanatok alatt összedobható, és ünnepi, mert különleges módon készül. A legtöbben szívesen főznek alkohollal - borral, sörrel, esetleg egy kis likőrrel -, és ebben a sorban mostantól a pezsgő is helyet kaphat.

Pezsgős csirkemell

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz pezsgő
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál vaj
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét vágd nagyobb szeletekre, szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és pihentesd fél órát a hűtőben. Ha az idő letelt, egy serpenyőben hevíts még egy kis olívaolajat, és dobd mellé a megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdet. Egy tálban keverd el a lisztet a pirospaprikával, mártsd bele a hússzeleteket, a felesleges lisztet rázd le róluk, tedd őket a forró olajba, és oldalanként két-három perc alatt pirítsd meg őket. A pirítás végén mindegyik tetejére tegyél egy kis darab vajat, majd öntsd fel az egészet pezsgővel, és lefedve, kis lángon párold öt percig, amíg az alkohol elpárolog. Melegen körettel, vagy hidegen salátával is nagyon finom.

Pezsgőt akár édességbe is tehetsz: ez a fánk például a buborékos italtól olyan légies.

Ezt is szeretjük