Petrezselymes csirke üde pácba áztatva, ropogósra sütve

Ha nem tudod, hogy dobd fel a csirkét, próbáld ki így! Gazdag ízét a petrezselyem, a citrom és a fokhagyma adja.

petrezselymes-sult-csirke
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A családi ebédeket az ilyen házias finomságok mindig feldobják. Ez a sült csirke egyszerre omlós és ropogós, a pác pedig üde, kifejezetten nyárias. Fantasztikus, ahogy a fűszerek átjárják a húst. Combból, mellből és szárnyból is tökéletes lesz, ráadásul nem kell egész nap a konyhában izzadni. 

Petrezselymes, sült csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell vagy -comb
  • 10 dkg olívabogyó
  • 2 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag újhagyma
  • bors

Elkészítés:

Az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá az egyik citrom frissen facsart levét, fél csokor apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerinti borsot. A csirkét tisztítsd meg, sózd be, és kend be a keverékkel. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára. 

Pihentetést követően egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd benne a csirkéket oldalanként két-három percig. Ezt követően rakd át egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, mindegyikre tégy egy citromkarikát, dobj melléjük újhagymát, olívabogyót, és szórd meg a maradék petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. Amikor kívül piros, belül omlós, vedd ki a sütőből.   
A paprikával és olívabogyóval sült csirke is ínycsiklandó. Ne hagyd ki!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük