Petrezselymes csirke üde pácba áztatva, ropogósra sütve
Ha nem tudod, hogy dobd fel a csirkét, próbáld ki így! Gazdag ízét a petrezselyem, a citrom és a fokhagyma adja.

petrezselymes-sult-csirke
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Dögösek, nőiesek és most nagyon divatosak: bőrhatású cuccok a szezon kulcsdarabjai »

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A családi ebédeket az ilyen házias finomságok mindig feldobják. Ez a sült csirke egyszerre omlós és ropogós, a pác pedig üde, kifejezetten nyárias. Fantasztikus, ahogy a fűszerek átjárják a húst. Combból, mellből és szárnyból is tökéletes lesz, ráadásul nem kell egész nap a konyhában izzadni. 

Petrezselymes, sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell vagy -comb
  • 10 dkg olivabogyó
  • 2 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag újhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá az egyik citrom frissen facsart levét, fél csokor apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerinti borsot. A csirkét tisztítsd meg, sózd be, és kend be a keverékkel. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára. 

Pihentetést követően egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd benne a csirkéket oldalanként két-három percig. Ezt követően rakd át egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, mindegyikre tégy egy citromkarikát, dobj melléjük újhagymát, olívabogyót, és szórd meg a maradék petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. Amikor kívül piros, belül omlós, vedd ki a sütőből.   
A paprikával és olívabogyóval sült csirke is ínycsiklandó. Ne hagyd ki!

Ezt is szeretjük