Petrezselymes csirke üde pácba áztatva, ropogósra sütve
Ha nem tudod, hogy dobd fel a csirkét, próbáld ki így! Gazdag ízét a petrezselyem, a citrom és a fokhagyma adja.
A családi ebédeket az ilyen házias finomságok mindig feldobják. Ez a sült csirke egyszerre omlós és ropogós, a pác pedig üde, kifejezetten nyárias. Fantasztikus, ahogy a fűszerek átjárják a húst. Combból, mellből és szárnyból is tökéletes lesz, ráadásul nem kell egész nap a konyhában izzadni.
Petrezselymes, sült csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemell vagy -comb
- 10 dkg olívabogyó
- 2 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomag újhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá az egyik citrom frissen facsart levét, fél csokor apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerinti borsot. A csirkét tisztítsd meg, sózd be, és kend be a keverékkel. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára.
Pihentetést követően egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd benne a csirkéket oldalanként két-három percig. Ezt követően rakd át egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, mindegyikre tégy egy citromkarikát, dobj melléjük újhagymát, olívabogyót, és szórd meg a maradék petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. Amikor kívül piros, belül omlós, vedd ki a sütőből.
A paprikával és olívabogyóval sült csirke is ínycsiklandó. Ne hagyd ki!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció