Petrezselymes csirke üde pácba áztatva, ropogósra sütve
Ha nem tudod, hogy dobd fel a csirkét, próbáld ki így! Gazdag ízét a petrezselyem, a citrom és a fokhagyma adja.
A családi ebédeket az ilyen házias finomságok mindig feldobják. Ez a sült csirke egyszerre omlós és ropogós, a pác pedig üde, kifejezetten nyárias. Fantasztikus, ahogy a fűszerek átjárják a húst. Combból, mellből és szárnyból is tökéletes lesz, ráadásul nem kell egész nap a konyhában izzadni.
Petrezselymes, sült csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemell vagy -comb
- 10 dkg olívabogyó
- 2 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomag újhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá az egyik citrom frissen facsart levét, fél csokor apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerinti borsot. A csirkét tisztítsd meg, sózd be, és kend be a keverékkel. Takard le, és tedd a hűtőbe egy-két órára.
Pihentetést követően egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd benne a csirkéket oldalanként két-három percig. Ezt követően rakd át egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, mindegyikre tégy egy citromkarikát, dobj melléjük újhagymát, olívabogyót, és szórd meg a maradék petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. Amikor kívül piros, belül omlós, vedd ki a sütőből.
A paprikával és olívabogyóval sült csirke is ínycsiklandó. Ne hagyd ki!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció