Üde, petrezselymes borsófőzelék: így szereti igazán a család
Ha tejszínnel habarod be a borsófőzeléket, még finomabb és selymesebb lesz.
Nyakunkon a zöldborsószezon, ilyenkor a legfinomabb belőle a főzelék. Ráadásul nagyon gyorsan megpuhul, és hihetetlenül egyszerű elkészíteni. A retró ételt próbáld ki tejszínesen és sok petrezselyemmel, hogy még üdébb legyen. Kínálhatod fasírttal, pörkölttel vagy éppen tojással.
Petrezselymes borsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg borsó
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál ételízesítő
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
Az olajat öntsd egy lábosba, majd rakd hozzá a félbevágott vöröshagymát és a borsót. Süsd kevergetve néhány másodpercig. Öntsd fel öt deci vízzel, majd fűszerezd sóval, ételízesítővel. Főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt.
Közben a főzőtejszínt keverd csomómentesre a liszttel, és csorgasd a forrásban lévő főzelékbe. Közben folyamatosan kavard. Forrald össze, ha szükséges, ízesíts még rajta. Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Ha édesen szereted, kevés cukrot is rakhatsz hozzá. Ha elég sűrű, húzd le a tűzről, és már tálalhatod is.
A borsókrémlevest is feltétlenül kóstold meg. Avokádóval, tejszínesen igazán ínyenc lesz.
Képek: Getty Images.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept