Üde, petrezselymes borsófőzelék: így szereti igazán a család
Ha tejszínnel habarod be a borsófőzeléket, még finomabb és selymesebb lesz.

petrezselymes-borsofozelek
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

8 nadrág esküvőre vendégként, ha nem vagy kiöltözős típus: kényelmes és elegáns darabokat mutatunk »

A- és C-vitaminnal megpakolt smoothie bőröregedés ellen: alaposan kivasalja a ráncokat »

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyakunkon a zöldborsószezon, ilyenkor a legfinomabb belőle a főzelék. Ráadásul nagyon gyorsan megpuhul, és hihetetlenül egyszerű elkészíteni. A retró ételt próbáld ki tejszínesen és sok petrezselyemmel, hogy még üdébb legyen. Kínálhatod fasírttal, pörkölttel vagy éppen tojással.  

Petrezselymes borsófőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg borsó
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy lábosba, majd rakd hozzá a félbevágott vöröshagymát és a borsót. Süsd kevergetve néhány másodpercig. Öntsd fel öt deci vízzel, majd fűszerezd sóval, ételízesítővel. Főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. 

Közben a főzőtejszínt keverd csomómentesre a liszttel, és csorgasd a forrásban lévő főzelékbe. Közben folyamatosan kavard. Forrald össze, ha szükséges, ízesíts még rajta. Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Ha édesen szereted, kevés cukrot is rakhatsz hozzá. Ha elég sűrű, húzd le a tűzről, és már tálalhatod is. 

A borsókrémlevest is feltétlenül kóstold meg. Avokádóval, tejszínesen igazán ínyenc lesz. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük