Pestóval töltött göngyölt csirkemell a sütőből: a tetején mozzarella pirul

Elképesztően szaftos lesz a göngyölt csirkemell, ha pestóval töltöd meg, a tetejére pedig mozzarellát olvasztasz.

pestos gongyolt csirke
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha kevés az időd, boltban is megvásárolhatod a mélyzöld, intenzív illatú pestót, de ha van otthon friss bazsalikomod, érdemesebb rászánni azt a tíz percet, és házilag összedobni a krémet, aminek az igazi zamatát a fenyőmag adja. Csirkemellbe töltve nem mindennapi különlegességet varázsolhatsz az asztalra.

Pestós göngyölt csirkemell receptje

Hozzávalók

A csirkemellhez

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 evőkanál citromlé
  • bors

A pestóhoz

  • 4 dkg fenyőmag
  • 4 dkg friss bazsalikomlevél
  • 2 dkg parmezán
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha egész csirkemellfiléket vásároltál, felezd el őket. A darabokat vágd be úgy, hogy mint egy könyvet, hogy szét tudd nyitni, enyhén klopfold ki, sózd, borsozd, locsolj rá egy kevés citromlevet, és további felhasználásig tedd be a hűtőbe. A fenyőmagokat száraz serpenyőben pirítsd meg, majd öntsd turmixgépbe. Add hozzá az alaposan megmosott bazsalikomleveleket, az apróra  vágott fokhagymát, az olívaolajat, a parmezánt, a sót és a borsot, és turmixold az egészet pépesre. Az így kapott pestót oszd el a csirkemelleken, csavard fel őket, tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval, és helyezd egymás mellé egy tepsiben. Dobj mellé egészben hagyott koktélparadicsomokat, szórd meg a tetejét reszelt mozzarellával, és alufóliával letakarva told a sütőbe annyi időre, amíg a hús átsül. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

És hogy milyen sokoldalúan használhatod fel a pestót? Még egy krémes céklás caprese salátát is feldobhatsz vele!

Ezt is szeretjük