Omlós csirkesült perui módra
Friss, egészséges vacsora
Ha már meguntad a mirelitízeket, ajánlunk egy receptet baráti borozásokhoz, kellemes estékre.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zsenge zöldségek bármilyen húsételhez kiválóan passzolnak, egy kis fehérborral pedig igazán kellemes fogást készíthetsz.

Ha szereted a csontosabb részeket, egy-két szárnnyal nyugodtan kiegészítheted ezt a fogást, ráadásul úgy egy kicsit szaftosabb ételt kapsz.

Perui csirkemell

Hozzávalók: 

  • 2 db csontozott, egész csirkemell vagy comb
  • 2 db egész csirkecomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • 50 dkg gomba
  • 30 dkg borsó
  • 1-2 citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl száraz fehér bor
  • só, bors, olaj

Elkészítési idő:

60 perc.

Elkészítése: 

A csirke részeit alaposan sózd be, borsozd meg, egy kis olajon pirítsd egy nagyon picit barnára, majd ezt követően tedd félre. A megmaradt olajon pirítsd üvegesre az apró kockákra vágott hagymát, add hozzá a felaprított petrezselyemzöldet, a vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, valamint a bort, ha úgy érzed, még tegyél hozzá egy kis sót, borsot.

Egy arra alkalmas tálban a húst minden irányból terítsd be a zöldségekkel, és nagyjából 20-30 perc alatt, olykor megrázva süsd puhára fedő alatt, közepes lángon. Amíg puhulnak, a borsót is előkészítheted, párold át, amint ezzel megvagy, a borsót add hozzá, egy nagyon rövid ideig együtt hagyd őket párolódni, majd ha ezzel végeztél, egy jénai tálban helyezd el a zöldségeket, rá pedig a húsokat. Ha a zöldség túl sok levet engedne, szórd meg egy kis liszttel, és még egyszer forrald át. Tálalásnál negyedelj hozzá jól megmosott citromokat.

Még több mediterrán jellegű fogás

Ha szereted a déli ízeket, nézd meg képgalériánkat, ahol jó pár ötletet adunk.

Blog.hu ajánló