Omlós csirkesült perui módra

Friss, egészséges vacsora

Ha már meguntad a mirelitízeket, ajánlunk egy receptet baráti borozásokhoz, kellemes estékre.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zsenge zöldségek bármilyen húsételhez kiválóan passzolnak, egy kis fehérborral pedig igazán kellemes fogást készíthetsz.

Ha szereted a csontosabb részeket, egy-két szárnnyal nyugodtan kiegészítheted ezt a fogást, ráadásul úgy egy kicsit szaftosabb ételt kapsz.

Perui csirkemell

Hozzávalók: 

  • 2 db csontozott, egész csirkemell vagy comb
  • 2 db egész csirkecomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • 40 dkg sárgarépa
  • 50 dkg gomba
  • 30 dkg borsó
  • 1-2 citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl száraz fehér bor
  • só, bors, olaj

Elkészítési idő:

60 perc.

Elkészítése: 

A csirke részeit alaposan sózd be, borsozd meg, egy kis olajon pirítsd egy nagyon picit barnára, majd ezt követően tedd félre. A megmaradt olajon pirítsd üvegesre az apró kockákra vágott hagymát, add hozzá a felaprított petrezselyemzöldet, a vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, valamint a bort, ha úgy érzed, még tegyél hozzá egy kis sót, borsot.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Egy arra alkalmas tálban a húst minden irányból terítsd be a zöldségekkel, és nagyjából 20-30 perc alatt, olykor megrázva süsd puhára fedő alatt, közepes lángon. Amíg puhulnak, a borsót is előkészítheted, párold át, amint ezzel megvagy, a borsót add hozzá, egy nagyon rövid ideig együtt hagyd őket párolódni, majd ha ezzel végeztél, egy jénai tálban helyezd el a zöldségeket, rá pedig a húsokat. Ha a zöldség túl sok levet engedne, szórd meg egy kis liszttel, és még egyszer forrald át. Tálalásnál negyedelj hozzá jól megmosott citromokat.

Még több mediterrán jellegű fogás

Ha szereted a déli ízeket, nézd meg képgalériánkat, ahol jó pár ötletet adunk.

Ezt is szeretjük