Omlós csirkesült perui módra
Ha már meguntad a mirelitízeket, ajánlunk egy receptet baráti borozásokhoz, kellemes estékre.
A zsenge zöldségek bármilyen húsételhez kiválóan passzolnak, egy kis fehérborral pedig igazán kellemes fogást készíthetsz.
Ha szereted a csontosabb részeket, egy-két szárnnyal nyugodtan kiegészítheted ezt a fogást, ráadásul úgy egy kicsit szaftosabb ételt kapsz.
Perui csirkemell
Hozzávalók:
- 2 db csontozott, egész csirkemell vagy comb
- 2 db egész csirkecomb
- 1 nagy fej hagyma
- 40 dkg sárgarépa
- 50 dkg gomba
- 30 dkg borsó
- 1-2 citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl száraz fehér bor
- só, bors, olaj
Elkészítési idő:
60 perc.
Elkészítése:
A csirke részeit alaposan sózd be, borsozd meg, egy kis olajon pirítsd egy nagyon picit barnára, majd ezt követően tedd félre. A megmaradt olajon pirítsd üvegesre az apró kockákra vágott hagymát, add hozzá a felaprított petrezselyemzöldet, a vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, valamint a bort, ha úgy érzed, még tegyél hozzá egy kis sót, borsot.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egy arra alkalmas tálban a húst minden irányból terítsd be a zöldségekkel, és nagyjából 20-30 perc alatt, olykor megrázva süsd puhára fedő alatt, közepes lángon. Amíg puhulnak, a borsót is előkészítheted, párold át, amint ezzel megvagy, a borsót add hozzá, egy nagyon rövid ideig együtt hagyd őket párolódni, majd ha ezzel végeztél, egy jénai tálban helyezd el a zöldségeket, rá pedig a húsokat. Ha a zöldség túl sok levet engedne, szórd meg egy kis liszttel, és még egyszer forrald át. Tálalásnál negyedelj hozzá jól megmosott citromokat.
Még több mediterrán jellegű fogás
Ha szereted a déli ízeket, nézd meg képgalériánkat, ahol jó pár ötletet adunk.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
5 gyors csirkés recept, ha nincs ötleted vacsorára
- hús
- konyhai eszköz
16 fortély a tökéletes húshoz
- grill
- sertéshús