Az eredeti pekingi kacsa receptje
Klasszikus keleti fogás
A pekingi kacsa ugyan népszerű fogás, de általában az éttermekben szeretjük, próbáld ki otthon is!

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg egy kínai háziasszony bármikor, kútfőből rittyent egy tökéletes pekingi kacsát munkában megfáradt férjének, idehaza ez már kevésbé jellemző, de ne aggódj, fordítva jó eséllyel ugyanez igaz például egy csirkepörköltre, és bármikor pótolhatod a tudást, például itt és most.

Készíts hozzá narancsos öntetet, amit tálaláskor ki-ki a kedvének megfelelően ráönthet, vagy ebbe mártogathatja a szeletelt husit!

Pekingi kacsa

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsa
  • 3 dl méz
  • 2 szál újhagyma
  • 1 teáskanálnyi gyömbér
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • fél teáskanálnyi szerecsendió
  • fél teáskanálnyi fehérbors
  • 1 teáskanálnyi szegfűszeg
  • 1 dl szójaszósz

Elkészítés ideje:

Négy óra.

Elkészítés menete:

Remélhetőleg tisztított kacsát szereztél, így már kezdheted is a vele kapcsolatos tevékenységet. Mosd át mindenesetre alaposan, majd tedd félre. A gyömbért keverd össze a fahéjjal, a szerecsendióval és a szegfűszeggel, ebből a keverékből egy kiskanálnyit tégy a madár belsejébe, majd a maradék fűszerkeverékhez adj egy evőkanálnyit a szójaszószból, keverd össze, és ezzel kend be a kacsát kívülről. Ha mindezzel megvagy, az újhagymákat vágd félbe, tedd az állat belsejébe, majd fedd le, és tedd két órára hűtőbe, vagy akár egy éjszakára.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ha letelt ez az idő, jöhet a következő lépés. Végy elő egy alkalmas lábast, tedd bele a madarat a mellével felfelé, önts alá vizet, és a tűzhelyen gőzöld nagyjából egy óráig, ügyelve, hogy mindig legyen alatta víz. A sütőt melegítsd elő 190 fokra, ha elérte ezt a hőmérsékletet, egy tepsiben told be a madarat, szintén mellével felfelé, és szurkáld meg villával, minél több helyen. A maradék szójaszósz és méz keverékével locsolgasd folyamatosan sütés közben. 30 perc elteltével húzd ki, a lecsöpögött szaftot ismét locsold rá, majd tekerd fel a sütőt 250 fokra, és süsd további öt-tíz percig. Ha már szépen, egyenletesen megpirult, akkor vedd ki.

Illatos finomságok egyenesen a sütőből

A sütő a háziasszony legjobb barátja, a legegyszerűbb és a legbonyolultabb fogások is itt készülnek, na meg természetesen a legzamatosabbak is, képgalériánkban róluk emlékezünk meg.

Ezt is szeretjük