Az eredeti pekingi kacsa receptje
A pekingi kacsa ugyan népszerű fogás, de általában az éttermekben szeretjük, próbáld ki otthon is!
Míg egy kínai háziasszony bármikor, kútfőből rittyent egy tökéletes pekingi kacsát munkában megfáradt férjének, idehaza ez már kevésbé jellemző, de ne aggódj, fordítva jó eséllyel ugyanez igaz például egy csirkepörköltre, és bármikor pótolhatod a tudást, például itt és most.
Készíts hozzá narancsos öntetet, amit tálaláskor ki-ki a kedvének megfelelően ráönthet, vagy ebbe mártogathatja a szeletelt husit!
Pekingi kacsa
Hozzávalók:
- 1 egész kacsa
- 3 dl méz
- 2 szál újhagyma
- 1 teáskanálnyi gyömbér
- 1 teáskanálnyi fahéj
- fél teáskanálnyi szerecsendió
- fél teáskanálnyi fehérbors
- 1 teáskanálnyi szegfűszeg
- 1 dl szójaszósz
Elkészítés ideje:
Négy óra.
Elkészítés menete:
Remélhetőleg tisztított kacsát szereztél, így már kezdheted is a vele kapcsolatos tevékenységet. Mosd át mindenesetre alaposan, majd tedd félre. A gyömbért keverd össze a fahéjjal, a szerecsendióval és a szegfűszeggel, ebből a keverékből egy kiskanálnyit tégy a madár belsejébe, majd a maradék fűszerkeverékhez adj egy evőkanálnyit a szójaszószból, keverd össze, és ezzel kend be a kacsát kívülről. Ha mindezzel megvagy, az újhagymákat vágd félbe, tedd az állat belsejébe, majd fedd le, és tedd két órára hűtőbe, vagy akár egy éjszakára.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha letelt ez az idő, jöhet a következő lépés. Végy elő egy alkalmas lábast, tedd bele a madarat a mellével felfelé, önts alá vizet, és a tűzhelyen gőzöld nagyjából egy óráig, ügyelve, hogy mindig legyen alatta víz. A sütőt melegítsd elő 190 fokra, ha elérte ezt a hőmérsékletet, egy tepsiben told be a madarat, szintén mellével felfelé, és szurkáld meg villával, minél több helyen. A maradék szójaszósz és méz keverékével locsolgasd folyamatosan sütés közben. 30 perc elteltével húzd ki, a lecsöpögött szaftot ismét locsold rá, majd tekerd fel a sütőt 250 fokra, és süsd további öt-tíz percig. Ha már szépen, egyenletesen megpirult, akkor vedd ki.
Illatos finomságok egyenesen a sütőből
A sütő a háziasszony legjobb barátja, a legegyszerűbb és a legbonyolultabb fogások is itt készülnek, na meg természetesen a legzamatosabbak is, képgalériánkban róluk emlékezünk meg.
OLVASD EL EZT IS!
- sör
- méz
Sörben és mézben sült csirkemell
- méz
- csirkemell
Kínai csípős, szezámmagos csirke
- húsételek
- kacsasült