Szaftos pásztorpite sok zöldséggel: ínycsiklandó, laktató fogás angol recept szerint
Az angol pásztorpite a nevével ellentétben nem sütemény, hanem egy zöldséges, darált húsos ragu, ami krumplipüré alatt sül puhára.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Aki járt már Nagy-Britanniában, valószínűleg találkozott a sheperd’s pie, azaz pásztorpite nevű étellel. Ez egy speciális rakott krumpli, amely aljára darált bárányhúsból és zöldségekből álló, paradicsomos ragu kerül, a tetejére krumplipürét kanalaznak, és így sütik össze. Bárány helyett sertéscombból is készítheted.
Pásztorpite
Hozzávalók
A raguhoz
- 50 dkg darált bárányhús vagy sertéscomb
- 25 dkg zöldborsó
- 2 dkg sűrített paradicsom
- 2 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 db sárgarépa
- 1 kis doboz kukoricakonzerv
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 0.5 l víz
- só
- bors
A krumplipüréhez
- 50 dkg krumpli
- 1.5 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd kockákra, és főzd puhára körülbelül 25 perc alatt. Ha már puha, öntsd le róla a vizet, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Öntsd hozzá a tejet és a tejfölt, keverd bele a vajat, és krumplinyomóval törd össze.
Amíg a krumpli fő, tedd fel a ragut. Kevés olajon párold üvegesre a hagymát. Dobd hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Ekkor keverd hozzá a megpucolt, kockákra vágott sárgarépát, kanalazd rá a sűrített paradicsomot, öntsd fel fél liter vízzel, szórd meg kakukkfűvel, add hozzá a babérlevelet. Csendesen főzd addig, amíg a répa megpuhul, és a mártás besűrűsödik. Ekkor keverd bele a zöldborsót és a lecsöpögtetett kukoricakonzervet, és együtt főzd még öt percig.
A húsos ragut kanalazd tűzálló tál vagy tortaforma aljába, és egyengesd el a tetején a krumplipürét. Told a sütőbe, és süsd 180 fokon fél órát, amíg az ízek összeérnek, és a teteje megpirul.
Kóstold meg a krumplis tésztából készült sajtos-sonkás sós pitét is.
Még több recept