Szaftos pásztorpite sok zöldséggel: ínycsiklandó, laktató fogás angol recept szerint
Az angol pásztorpite a nevével ellentétben nem sütemény, hanem egy zöldséges, darált húsos ragu, ami krumplipüré alatt sül puhára.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Szuperfinom reggeli, amitől leapad a kiálló has: elhajtja a vizet, és gyorsítja az emésztést a zöld teás zabkása »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Valódi női testek este, vetkőzés után
Aki járt már Nagy-Britanniában, valószínűleg találkozott a sheperd’s pie, azaz pásztorpite nevű étellel. Ez egy speciális rakott krumpli, amely aljára darált bárányhúsból és zöldségekből álló, paradicsomos ragu kerül, a tetejére krumplipürét kanalaznak, és így sütik össze. Bárány helyett sertéscombból is készítheted.
Pásztorpite
Hozzávalók:
A raguhoz
- 50 dkg darált bárányhús vagy sertéscomb
- 25 dkg zöldborsó
- 2 dkg sűrített paradicsom
- 2 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 db sárgarépa
- 1 kis doboz kukoricakonzerv
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 0.5 l víz
- só
- bors
A krumplipüréhez
- 50 dkg krumpli
- 1.5 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd kockákra, és főzd puhára körülbelül 25 perc alatt. Ha már puha, öntsd le róla a vizet, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. Öntsd hozzá a tejet és a tejfölt, keverd bele a vajat, és krumplinyomóval törd össze.
Amíg a krumpli fő, tedd fel a ragut. Kevés olajon párold üvegesre a hagymát. Dobd hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Ekkor keverd hozzá a megpucolt, kockákra vágott sárgarépát, kanalazd rá a sűrített paradicsomot, öntsd fel fél liter vízzel, szórd meg kakukkfűvel, add hozzá a babérlevelet. Csendesen főzd addig, amíg a répa megpuhul, és a mártás besűrűsödik. Ekkor keverd bele a zöldborsót és a lecsöpögtetett kukoricakonzervet, és együtt főzd még öt percig.
A húsos ragut kanalazd tűzálló tál vagy tortaforma aljába, és egyengesd el a tetején a krumplipürét. Told a sütőbe, és süsd 180 fokon fél órát, amíg az ízek összeérnek, és a teteje megpirul.
Kóstold meg a krumplis tésztából készült sajtos-sonkás sós pitét is.
Még több recept