Padlizsános, paradicsomos tészta olasz recept alapján: így készül a Pasta alla Norma
A Pasta alla Norma egy óra alatt összedobható, tradicionális szicíliai fogás.
Norma tésztája, vagy olaszul a Pasta alla Norma egy tradicionális szicíliai fogás sült padlizsánból és paradicsomszószból. A tésztát fogkeményre főzd hozzá: akkor jó, ha a külseje már puha, de belül még roppan. Tökéletes választás azokra az alkalmakra is, amikor nem szívesen fogyasztasz húst: így is laktat, mégsem terheli meg a gyomrot.
Pasta alla Norma
Hozzávalók
- 50 dkg száraztészta
- 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 5 dkg reszelt parmezán
- 4 kis padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl száraz fehérbor
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 hagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánokat kockázd fel, és helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold le kevés olívaolajjal, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd őket ropogósra. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. A csomagoláson jelzett időnél két perccel hamarabb szűrd le. A főzővizéből egy decit tegyél félre.
Egy serpenyőben olajon párold üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a felszeletelt fokhagymát, fél perc múlva pedig öntsd fel a borral. Csavard fel a lángot alatta, várd meg, amíg az alkohol elfő, ekkor öntsd bele a paradicsomkonzervet. A nagyobb darabokat fakanállal nyomkodd össze. Öntsd fel a tészta főzővizével, sózd és borsozd ízlés szerint, és negyedóra alatt kis lángon főzd össze. A végén forgasd hozzá a sült padlizsánt és a kifőtt tésztát. A tányérokon szórd meg reszelt parmezánnal.
Padlizsánt ázsiai módra, pikáns öntettel is készíthetsz.
Padlizsán adobo módra: pikáns ázsiai fogás egyszerűen
Készíts krémesre sült és pikáns padlizsánt ázsiai módra: sok fokhagyma, szójaszósz és ecet ízesíti.
ElolvasomKép:boblin / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció