Padlizsános, paradicsomos tészta olasz recept alapján: így készül a Pasta alla Norma

A Pasta alla Norma egy óra alatt összedobható, tradicionális szicíliai fogás.

Pasta alla Norma
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Norma tésztája, vagy olaszul a Pasta alla Norma egy tradicionális szicíliai fogás sült padlizsánból és paradicsomszószból. A tésztát fogkeményre főzd hozzá: akkor jó, ha a külseje már puha, de belül még roppan. Tökéletes választás azokra az alkalmakra is, amikor nem szívesen fogyasztasz húst: így is laktat, mégsem terheli meg a gyomrot.

Pasta alla Norma

Hozzávalók

  • 50 dkg száraztészta
  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 4 kis padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 hagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat kockázd fel, és helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold le kevés olívaolajjal, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd őket ropogósra. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. A csomagoláson jelzett időnél két perccel hamarabb szűrd le. A főzővizéből egy decit tegyél félre.

 

Egy serpenyőben olajon párold üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a felszeletelt fokhagymát, fél perc múlva pedig öntsd fel a borral. Csavard fel a lángot alatta, várd meg, amíg az alkohol elfő, ekkor öntsd bele a paradicsomkonzervet. A nagyobb darabokat fakanállal nyomkodd össze. Öntsd fel a tészta főzővizével, sózd és borsozd ízlés szerint, és negyedóra alatt kis lángon főzd össze. A végén forgasd hozzá a sült padlizsánt és a kifőtt tésztát. A tányérokon szórd meg reszelt parmezánnal.

Padlizsánt ázsiai módra, pikáns öntettel is készíthetsz.

Padlizsán adobo módra: pikáns ázsiai fogás egyszerűen

Készíts krémesre sült és pikáns padlizsánt ázsiai módra: sok fokhagyma, szójaszósz és ecet ízesíti.

Elolvasom

Kép:boblin / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük