Parmezános, zöldfűszeres krumplipüré: dobd fel kicsit a kedvenc köretet
Egy kis változtatás, és teljesen más ízű lesz a krumplipüré. Ennek az állaga is tökéletes.

parmezanos-zoldfuszeres-krumplipure
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Védelmet nyújt a bőrnek, és a barnulást is segíti: napozókrémet teszteltünk »

Megvan a nyári szezon kedvenc divatszíne: így viseld a hűs kéket »

Így lehetsz elegáns az esküvőn, ha tombol a hőség: a legnőiesebb alkalmi ruhák nyárra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha különleges köretre vágysz, így készítsd el legközelebb a krumplipürét! Még jobban ízlik majd mindenkinek. A szuper izgalmas változat parmezán sajttal, zöldfűszerrel minden igényt kielégít, ráadásul hihetetlenül krémes. A petrezselyem, a rozmaring vagy a bazsalikom is illik a krumplihoz. Remek kísérője különféle sült húsoknak, zöldségeknek. 

Parmezános, zöldfűszeres krumplipüré

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 3 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál aprított zöldfűszer
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra vagy kisebb kockákra. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és dobj hozzá sót. Főzd meg 15-20 perc alatt. Amikor puha, vedd le a tűzről, szűrd le, és melegen törd össze. Öntsd hozzá a tejet, add hozzá a puha vajat, a zúzott fokhagymát, ízesítsd sóval és szerecsendióval. Botmixerrel keverd jó krémesre. Végül add hozzá a zöldfűszereket, és szórd meg reszelt parmezánnal. 
Vannak fortélyok, melyekkel a krumplipüré még lágyabb és selymesebb lesz. Nem lesz sem darabos, sem ragacsos. 

Ezt is szeretjük