Rántott csirkemell ropogós, parmezános bundában: olvadt mozzarellát rejt a közepe
Gondold újra a rántott csirkemellet: a közepébe tölts mozzarellát, a húst pedig forgasd parmezános bundába!

A megszokott és szeretett rántott csirkemellből is lehet szuperfinom, izgalmas fogást varázsolni: a panírba most keverj reszelt parmezánt, a húst pedig töltsd meg mozzarellával, amely lágyan olvad meg benne. Nem kell izgulni, ha megfelelően rögzíted, nem fog kifolyni sütés közben. Legegyszerűbb, ha nagyobb darabokra vágott csirkemellből készíted.
Parmezános rántott csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
- 4 nagy darab csirkemell
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 10 dkg mozzarella
- 5 dkg krémsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 0.5 csokor petrezselyem
A panírhoz:
- 12 dkg parmezán
- 7 dkg zsemlemorzsa
- 4 evőkanál liszt
- 3 tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemelleket éles késsel vágd be, majd nyisd szét őket, mint egy könyvet. Szórd meg a darabokat sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymaporral, és tedd félre.
A petrezselymet aprítsd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a krémsajtot, a reszelt citromhéjat, és keverd jól el. A mozzarellát szeleteld fel.
A csirkemelleket nyisd ki. Kend meg mindegyiket a fűszeres krémsajttal, helyezz rájuk egy-két szelet sajtot, csavard fel, és rögzítsd hústűvel, hogy szét ne nyíljanak. A húsokat forgasd meg előbb lisztben, utána tojásban, végül parmezánnal, pirospaprikával, sóval és borssal elkevert zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi a húsokat félig ellepi. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket aranybarnára, majd pakold át a darabokat egy tepsibe. 180 fokos sütőben további 15 perc alatt süsd készre őket.
Kínai szezámos csirkemell rizzsel és zöldbabbal: egzotikus ízutazás otthon
A kínai konyha egyik kedvenc fogása a szezámos csirkemell, amelyben az édes és sós ízek tökéletes harmóniában állnak.
ElolvasomKép: LauriPatterson / Getty Images
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- rántott csirke
Ropogós milánói rántott csirke: ezt tedd a panírba liszt helyett

- tészta
- paradicsomszósz
Ropogós gombás tészta egyenesen a sütőből: ennyi finomság kerül a tepsibe

- szárított paradicsom
- csirkemell