Tavaszi tésztasaláta parmezánnal: az olaszok így szeretik a legjobban
A tészta és a friss, roppanós zöldségek együtt mindig nyerőnek bizonyulnak. Ha parmezánnal is megbolondítod, egyenesen ínyenc fogást tehetsz az asztalra.

tavaszi-tesztasalata
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A parmezános tésztasaláta könnyű, mediterrán ízvilágú főétel, ami garantáltan konyhádba varázsolja a tavaszt. Tele van vitaminban gazdag, üde, színes zöldségekkel. Hús nélkül is laktató, de feldobhatod akár maradék sültekkel is. Amíg a tészta megfő, a zöldségeket is előkészíted. 

Parmezános tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg masnitészta
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg gomba
  • 1 bögre borsó
  • 1 db sárgarépa
  • 0.5 fej brokkoli
  • 5 dkg parmezán
  • 0.5 dl fehér bor
  • 3 ág bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban forralj vizet, és amikor elkezd lobogni, tedd bele a tésztát, és szórj hozzá sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Mindenképp vegyél fel a főzőléből legalább egy decit.
 
A zöldségeket pucold meg, a brokkolit szedd rózsákra, a répát vágd fel tetszés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a brokkolit, és kevergetve süsd két-három percig, majd tedd hozzá a répát, a megpucolt, feldarabolt gombát és a borsót. Fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Öntsd hozzá a bort, és párold puhára a zöldségeket.

Keverd hozzá a paradicsomot, majd a lecsepegtetett tésztát is. Locsold meg a főzőlével, és süsd össze egy-két perc alatt. Végül szórd meg friss bazsalikommal, önts a tésztasalátára olívaolajat, és szórd meg reszelt parmezánnal.
A fokhagymás tészta egyszerű, mégis különleges. Parmezánnal és petrezselyemmel az igazi. 

Ezt is szeretjük