Tavaszi tésztasaláta parmezánnal: az olaszok így szeretik a legjobban
A tészta és a friss, roppanós zöldségek együtt mindig nyerőnek bizonyulnak. Ha parmezánnal is megbolondítod, egyenesen ínyenc fogást tehetsz az asztalra.

tavaszi-tesztasalata
beauty and style
Top olvasott cikkek

A parmezános tésztasaláta könnyű, mediterrán ízvilágú főétel, ami garantáltan konyhádba varázsolja a tavaszt. Tele van vitaminban gazdag, üde, színes zöldségekkel. Hús nélkül is laktató, de feldobhatod akár maradék sültekkel is. Amíg a tészta megfő, a zöldségeket is előkészíted. 

Parmezános tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg masnitészta
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg gomba
  • 1 bögre borsó
  • 1 db sárgarépa
  • 0.5 fej brokkoli
  • 5 dkg parmezán
  • 0.5 dl fehér bor
  • 3 ág bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban forralj vizet, és amikor elkezd lobogni, tedd bele a tésztát, és szórj hozzá sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Mindenképp vegyél fel a főzőléből legalább egy decit.
 
A zöldségeket pucold meg, a brokkolit szedd rózsákra, a répát vágd fel tetszés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a brokkolit, és kevergetve süsd két-három percig, majd tedd hozzá a répát, a megpucolt, feldarabolt gombát és a borsót. Fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Öntsd hozzá a bort, és párold puhára a zöldségeket.

Keverd hozzá a paradicsomot, majd a lecsepegtetett tésztát is. Locsold meg a főzőlével, és süsd össze egy-két perc alatt. Végül szórd meg friss bazsalikommal, önts a tésztasalátára olívaolajat, és szórd meg reszelt parmezánnal.
A fokhagymás tészta egyszerű, mégis különleges. Parmezánnal és petrezselyemmel az igazi. 

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük