Parmezános csirkefalatok tejszínes szószban: finom, szaftos és gyorsan elkészül
A parmezános, tejszínes csirkefalatokkal igazi mediterrán hangulatot teremthetsz. Ráadásul alig több mint 30 perc alatt elkészül az ebéd.

- Halványítja a mimikai ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt: kíméletes lézeres bőrmegújító kezelés, ami nyáron is elvégezhető »
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Gyors, egyszerű és finom ebédet keresel? A parmezános, tejszínes csirke remek választás. Bár toszkán csirkeként is megtalálod a receptjét, a fogást egy amerikai étteremben készítették el először. A gazdag ízvilágú étel tele van jobbnál jobb összetevőkkel.
Parmezános, tejszínes csirkefalatok
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- 15 dkg szárított paradicsom
- 10 dkg bébispenót
- 5 dkg parmezán sajt
- 4 dl tejszín
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál vaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és vágd kisebb darabokra. Forgasd meg a lisztben, majd olvassz fel két evőkanál vajat, és pirítsd meg benne a húst.
Szedd ki a csirkét, majd tedd az edénybe a maradék vajat, olvaszd fel, és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd párold öt-hat percig, vagy amíg a hagyma kis színt kap. Fűszerezd sóval, borssal, majd tedd hozzá a szárított paradicsomot, és azzal is süsd pár percig. Öntsd hozzá a tejszínt, és dobd hozzá a spenótot. Amikor a levelek megfonnyadnak, rakd a szószba a csirkét, szórd meg parmezánnal, és rottyantsd össze pár perc alatt. Ha szükséges, szórj még hozzá sót vagy borsot.
A csirkemell üde citromos-tejszínes szószban is fenséges.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept