Fűszeres, parmezános sült répa: a sütőben mézédesre sül
Az egészséges sárgarépa is lehet nagyon menő! Parmezánnal, fűszerezve tökéletes köret.

Ha diétázol, vagy unod a krumplit és a rizst, újíts egy kicsit: a sült répa legalább olyan jó köret, és még egészséges is. Fűszerekkel megbolondítva különösen ízletes, a répa a sütőben megkaramellizálódik, tehát még édesebb lesz. Kínálhatod húsok mellé, de parmezánnal megszórva, mártogatósként egészséges nassként is számításba jöhet.
Parmezános sült répa
Hozzávalók
- 60 dkg sárgarépa
- 5 dkg parmezán
- 2 dkg fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, vágd körülbelül egy-két centi vastag csíkokra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy tálban keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel, majd locsold meg vele a répákat. Figyelj, hogy mindenhova jusson a fűszeres olajból.
Szórd meg parmezánnal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt.
Az egészséges cékla is finom lesz sütőben sütve, akár répát is pakolhatsz hozzá.