Parmezános bundában sült, ropogós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb

A május egyik legjobb és legértékesebb zöldsége a spárga. Hozz ki belőle minél többet! Bundázva, mártogatóssal fantasztikus!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A spárga nemcsak levesként, párolva, sütve, hanem bundázva is kitűnő. Ízlés szerint a parmezánt zöldfűszerekkel tovább turbózhatod. Ha diétásabban készítenéd, tepsiben süsd meg. A hozzá készülő fokhagymás, majonézes mártogatóst is szeretni fogod.

rantott-sparga-receptje

Parmezános rántott spárga

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg spárga
  • 10 dkg liszt
  • 6 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • olaj

Mártogatóshoz

  • 2.5 dl majonéz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárga fás részét távolítsd el, ha a kérge nagyon kemény, hámozd meg. Mosd meg, majd rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha, csak roppanós. Szűrd le, és jól csepegtesd le.

A lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edénybe rakd a felvert tojást, a harmadikba pedig a parmezán kerül. A spárgát forgasd meg mindegyikben, a végén rázd le egy kicsit. Tedd bő, forró olajba, és süsd körülbelül hat percig. Amikor aranybarna, szedd ki, majd csepegtesd le papírtörlőn.
 

A mártogatóshoz a majonézt rakd egy tálba, keverd hozzá a préselt fokhagymát, reszeld hozzá a lime héját, és csavard hozzá a levét. Sózd, borsozd ízlés szerint, ha tálalás előtt van időd, tedd a hűtőbe, hidegen még jobb.

rantott-sparga-recept

Olvastad már?

Ezt is szeretjük