Parmezános, olívás krumplipüré: így lesz igazán lágy
Nem kell, hogy a krumplipüré mindig ugyanolyan legyen: a parmezán, az olíva és a fűszerek különlegessé varázsolják.
A krumplipüré sokak kedvenc körete, ami akkor az igazi, ha jó krémes. A siker érdekében használj magas keményítőtartalmú krumplit, és a vajat, valamint a tejet melegen keverd hozzá. A hagyományos krumplipürét érdemes extra ízekkel, fűszerekkel turbózni, és a parmezán is sokat dob rajta.
Parmezános, olívás krumplipüré
Hozzávalók
- 1.5 kg krumpli
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 evőkanál felaprított petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, vágd kisebb darabokra, és tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg, majd add hozzá a vajat, a zúzott fokhagymát, öntsd hozzá a forró tejet, és alaposan keverd össze. Ha beveted a botmixert, jóval krémesebb lesz. Ízlésed szerint fűszerezd szerecsendióval, borssal, sóval, locsold meg olívaolajjal, végül hintsd meg reszelt parmezánnal és petrezselyemmel. Tálalásig tartsd melegen.
Az egyszerű tepsis krumplit is feldobhatod egy kicsit, sörben sütve, baconnel fenséges lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció