Parmezános, olívás krumplipüré: így lesz igazán lágy
Nem kell, hogy a krumplipüré mindig ugyanolyan legyen: a parmezán, az olíva és a fűszerek különlegessé varázsolják.

olivas-parmezanis-krumplipure
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplipüré sokak kedvenc körete, ami akkor az igazi, ha jó krémes. A siker érdekében használj magas keményítőtartalmú krumplit, és a vajat, valamint a tejet melegen keverd hozzá. A hagyományos krumplipürét érdemes extra ízekkel, fűszerekkel turbózni, és a parmezán is sokat dob rajta. 

Parmezános, olívás krumplipüré

Hozzávalók:

  • 1.5 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kisebb darabokra, és tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg, majd add hozzá a vajat, a zúzott fokhagymát, öntsd hozzá a forró tejet, és alaposan keverd össze. Ha beveted a botmixert, jóval krémesebb lesz. Ízlésed szerint fűszerezd szerecsendióval, borssal, sóval, locsold meg olívaolajjal, végül hintsd meg reszelt parmezánnal és petrezselyemmel. Tálalásig tartsd melegen. 
Az egyszerű tepsis krumplit is feldobhatod egy kicsit, sörben sütve, baconnel fenséges lesz. 

Ezt is szeretjük