Parmezános, olívás krumplipüré: így lesz igazán lágy
Nem kell, hogy a krumplipüré mindig ugyanolyan legyen: a parmezán, az olíva és a fűszerek különlegessé varázsolják.

olivas-parmezanis-krumplipure
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumplipüré sokak kedvenc körete, ami akkor az igazi, ha jó krémes. A siker érdekében használj magas keményítőtartalmú krumplit, és a vajat, valamint a tejet melegen keverd hozzá. A hagyományos krumplipürét érdemes extra ízekkel, fűszerekkel turbózni, és a parmezán is sokat dob rajta. 

Parmezános, olívás krumplipüré

Hozzávalók:

  • 1.5 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kisebb darabokra, és tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg, majd add hozzá a vajat, a zúzott fokhagymát, öntsd hozzá a forró tejet, és alaposan keverd össze. Ha beveted a botmixert, jóval krémesebb lesz. Ízlésed szerint fűszerezd szerecsendióval, borssal, sóval, locsold meg olívaolajjal, végül hintsd meg reszelt parmezánnal és petrezselyemmel. Tálalásig tartsd melegen. 
Az egyszerű tepsis krumplit is feldobhatod egy kicsit, sörben sütve, baconnel fenséges lesz. 

Ezt is szeretjük