Tepsis fokhagymás, parmezános spárga: sütőben sül roppanósra
A tepsiben sült fokhagymás, parmezános spárga igazi alakbarát tavaszi vacsora.
Újra kapható a tavasz nagy kedvence, a spárga. Gyógyhatásait már az ókorban is ismerték, Egyiptomban például a fogfájás kezelésére alkalmazták, azonban a rómaiak voltak az elsők, akik arra is rájöttek, milyen ízletes ételeket lehet készíteni belőle. Mindegy, hogy zöld vagy fehér, nagyon finom, ugyanakkor nem is hizlal. Így akkor is bőven fogyaszthatsz belőle, ha közben ideális alakot szeretnél magadnak a strandszezonra.
Parmezános-fokhagymás sült spárga
Hozzávalók
- 2 csomag friss spárga
- 10 dkg reszelt parmezán
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 késhegynyi chili
- só
- bors
Elkészítés:
A spárgákat mosd meg, a fás részeket vágd le. Egy kis tálkában készítsd el a fokhagymás páclevet: az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, fél alaposan megmosott citrom reszelt héjával és a kifacsart, átszűrt levével, az oregánóval, kevéske chilivel, a sóval, a borssal.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre fektesd a spárgákat, locsold meg a páclével, és forgasd össze. A tetejüket szórd meg reszelt parmezánnal. A maradék citromot szeleteld fel, rakd a spárgára, majd told a sütőbe, és 200 fokon süsd 10-15 percig.
Krumplival együtt sütve fejedelmi köretet is készíthetsz spárgából.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept