Tepsis fokhagymás, parmezános spárga: sütőben sül roppanósra

A tepsiben sült fokhagymás, parmezános spárga igazi alakbarát tavaszi vacsora.

Tepsis fokhagymás, parmezános spárga: sütőben sül roppanósra
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Újra kapható a tavasz nagy kedvence, a spárga. Gyógyhatásait már az ókorban is ismerték, Egyiptomban például a fogfájás kezelésére alkalmazták, azonban a rómaiak voltak az elsők, akik arra is rájöttek, milyen ízletes ételeket lehet készíteni belőle. Mindegy, hogy zöld vagy fehér, nagyon finom, ugyanakkor nem is hizlal. Így akkor is bőven fogyaszthatsz belőle, ha közben ideális alakot szeretnél magadnak a strandszezonra.

Parmezános-fokhagymás sült spárga

Hozzávalók

  • 2 csomag friss spárga
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 késhegynyi chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárgákat mosd meg, a fás részeket vágd le. Egy kis tálkában készítsd el a fokhagymás páclevet: az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, fél alaposan megmosott citrom reszelt héjával és a kifacsart, átszűrt levével, az oregánóval, kevéske chilivel, a sóval, a borssal.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre fektesd a spárgákat, locsold meg a páclével, és forgasd össze. A tetejüket szórd meg reszelt parmezánnal. A maradék citromot szeleteld fel, rakd a spárgára, majd told a sütőbe, és 200 fokon süsd 10-15 percig.
Krumplival együtt sütve fejedelmi köretet is készíthetsz spárgából.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük