Sütőben sült, parmezános, fokhagymás krumpli: máskor is így fogod készíteni a sült krumplit
Ha extra köretet keresel a hétvégi főfogás mellé, nem bánod meg, ha erre a parmezános-fokhagymás krumplira esik a választásod.

Sütőben sült, parmezános, fokhagymás krumpli: máskor is így fogod készíteni a sült krumplit
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kívül ropogós, belül puha, és kellemesen fűszeres: ilyen a tökéletes tepsiben sült krumpli. Ez a változat jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az, ha olajban sütnéd. Sót ne tegyél a fűszerkeverékbe, különben nem lesz olyan ropogós a krumpli. Könnyen lehet, hogy nagyobb sikere lesz, mint a mellé kínált húsnak. 

Parmezános, fokhagymás krumpli

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított zöldfűszer
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, dörzsöld meg, megpucolni nem szükséges. Nagyságuktól függően vágd kettő-négy részre. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a szeleteket. Arra ügyelj, hogy ne takarják egymást. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, préselt fokhagymával és ízlés szerinti zöldfűszerrel. Ez lehet bazsalikom, petrezselyem vagy akár rozmaring is.
Kend meg a keverékkel a krumplikat, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Dobhatsz még fokhagymagerezdeket is a tepsibe. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg  35-40 perc alatt. Közben többször forgasd át a krumplikat. A sütőből kivéve sózd meg. 

Ezt is szeretjük