Sütőben sült, parmezános, fokhagymás krumpli: máskor is így fogod készíteni a sült krumplit
Ha extra köretet keresel a hétvégi főfogás mellé, nem bánod meg, ha erre a parmezános-fokhagymás krumplira esik a választásod.

- 2 dolog, ami nélkül gyorsan elveszíti feszességét az arcbőr: így lassíthatod a kollagén és az elasztin csökkenését »
- Csodás divatfotókon a ’90-es évek és napjaink szupermodelljei: együtt mutatják be az újdonságokat »
- A Super Bowl történelmének legemlékezetesebb divatpillanatai: Jennifer Lopez és Shakira abszolút elvitték a show-t »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
Kívül ropogós, belül puha, és kellemesen fűszeres: ilyen a tökéletes tepsiben sült krumpli. Ez a változat jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az, ha olajban sütnéd. Sót ne tegyél a fűszerkeverékbe, különben nem lesz olyan ropogós a krumpli. Könnyen lehet, hogy nagyobb sikere lesz, mint a mellé kínált húsnak.
Parmezános, fokhagymás krumpli
Hozzávalók
- 60 dkg krumpli
- 5 dkg vaj
- 10 dkg parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál aprított zöldfűszer
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, dörzsöld meg, megpucolni nem szükséges. Nagyságuktól függően vágd kettő-négy részre. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a szeleteket. Arra ügyelj, hogy ne takarják egymást. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, préselt fokhagymával és ízlés szerinti zöldfűszerrel. Ez lehet bazsalikom, petrezselyem vagy akár rozmaring is.
Kend meg a keverékkel a krumplikat, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Dobhatsz még fokhagymagerezdeket is a tepsibe. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Közben többször forgasd át a krumplikat. A sütőből kivéve sózd meg.

Még több recept