Sütőben sült, parmezános, fokhagymás krumpli: máskor is így fogod készíteni a sült krumplit
Ha extra köretet keresel a hétvégi főfogás mellé, nem bánod meg, ha erre a parmezános-fokhagymás krumplira esik a választásod.

Sütőben sült, parmezános, fokhagymás krumpli: máskor is így fogod készíteni a sült krumplit
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kívül ropogós, belül puha, és kellemesen fűszeres: ilyen a tökéletes tepsiben sült krumpli. Ez a változat jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az, ha olajban sütnéd. Sót ne tegyél a fűszerkeverékbe, különben nem lesz olyan ropogós a krumpli. Könnyen lehet, hogy nagyobb sikere lesz, mint a mellé kínált húsnak. 

Parmezános, fokhagymás krumpli

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított zöldfűszer
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, dörzsöld meg, megpucolni nem szükséges. Nagyságuktól függően vágd kettő-négy részre. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a szeleteket. Arra ügyelj, hogy ne takarják egymást. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, préselt fokhagymával és ízlés szerinti zöldfűszerrel. Ez lehet bazsalikom, petrezselyem vagy akár rozmaring is.
Kend meg a keverékkel a krumplikat, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Dobhatsz még fokhagymagerezdeket is a tepsibe. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg  35-40 perc alatt. Közben többször forgasd át a krumplikat. A sütőből kivéve sózd meg. 

Ezt is szeretjük