Parmezános, fűszeres cukkinigolyók: húsmentes, karcsúsító finomság

Olajszag és panír nélkül, tepsiben gyorsan elkészülnek a parmezános cukkinigolyók.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem véletlenül a diétázók kedvence az egészséges cukkini, melyben szinte nincs kalória, viszont számtalan módon elkészíthető. Nem kell vele sokáig pepecselni, a leggyorsabb fogások egyike. A cukkinigolyókat a parmezán igazán extrává teszi, de magvakat is szórhatsz a masszába.

parmezanos-cukkinigolyok

Parmezános cukkinigolyók

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db cukkini közepes
  • 10 dkg parmezán
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 ág bazsalikom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit pucold meg, és reszeld le. Sózd meg, és pihentesd legalább 30 percig. Ezt követően nyomkodd ki belőle a vizet, majd add hozzá a tojást, keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a borsot, az aprított petrezselymet, a bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Gyúrd össze, ha nem akar összeállni, dobj hozzá kevés lisztet, ez lehet akár diétás is.

A masszából formázz nedves kézzel kisebb gombócokat. Sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat.

parmezanos-cukkinigolyo-recept
Ezt is szeretjük