Parmezános, fűszeres cukkinigolyók: húsmentes, karcsúsító finomság
Olajszag és panír nélkül, tepsiben gyorsan elkészülnek a parmezános cukkinigolyók.
Nem véletlenül a diétázók kedvence az egészséges cukkini, melyben szinte nincs kalória, viszont számtalan módon elkészíthető. Nem kell vele sokáig pepecselni, a leggyorsabb fogások egyike. A cukkinigolyókat a parmezán igazán extrává teszi, de magvakat is szórhatsz a masszába.

Parmezános cukkinigolyók
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db cukkini közepes
- 10 dkg parmezán
- 2 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 1 ág bazsalikom
- 0.5 csokor petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit pucold meg, és reszeld le. Sózd meg, és pihentesd legalább 30 percig. Ezt követően nyomkodd ki belőle a vizet, majd add hozzá a tojást, keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a borsot, az aprított petrezselymet, a bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Gyúrd össze, ha nem akar összeállni, dobj hozzá kevés lisztet, ez lehet akár diétás is.
A masszából formázz nedves kézzel kisebb gombócokat. Sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat.
