Parmezánbundás, ropogós csirkemell a sütőből - Jobb lesz, mint rántva

Parmezánbundás, ropogós csirkemell a sütőből - Jobb lesz, mint rántva
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőben sült parmezános csirkemell nem tocsog az olajban, nagyon puha és kellemesen fűszeres. A bundát még feldobhatod bazsalikommal vagy oregánóval is, csak keverd a zsemlemorzsához. Az extra hús ünnepi alkalmakra is kiváló.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, mosd meg, és papírtörlővel törölgesd át. Ha szükséges, klopfold is ki egy kicsit, majd kend be fokhagymával, és sózd meg. Készíts elő három tálat. Az egyikbe szitáld a lisztet, a másik edényben verd fel villával a tojást. A harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt. Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket.

Rakj sütőpapírt egy tűzálló tálba vagy tepsibe, és pakold bele a csirkét. Locsold meg kevés olajjal, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 200 fokon 30 perc alatt. Félidőben forgasd át, hogy mindenhol egyformán piruljon. Akkor jó, ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hústű vagy kés, kívül pedig aranybarna. 

Blog.hu ajánló