Parmezánbundás, ropogós csirkemell a sütőből - Jobb lesz, mint rántva

Parmezánbundás, ropogós csirkemell a sütőből - Jobb lesz, mint rántva
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütőben sült parmezános csirkemell nem tocsog az olajban, nagyon puha és kellemesen fűszeres. A bundát még feldobhatod bazsalikommal vagy oregánóval is, csak keverd a zsemlemorzsához. Az extra hús ünnepi alkalmakra is kiváló.

Parmezánbundás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemell
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, mosd meg, és papírtörlővel törölgesd át. Ha szükséges, klopfold is ki egy kicsit, majd kend be fokhagymával, és sózd meg. Készíts elő három tálat. Az egyikbe szitáld a lisztet, a másik edényben verd fel villával a tojást. A harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt. Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket.

Rakj sütőpapírt egy tűzálló tálba vagy tepsibe, és pakold bele a csirkét. Locsold meg kevés olajjal, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 200 fokon 30 perc alatt. Félidőben forgasd át, hogy mindenhol egyformán piruljon. Akkor jó, ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hústű vagy kés, kívül pedig aranybarna. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük