Parmezánbundás, ropogós csirkemell a sütőből - Jobb lesz, mint rántva

Parmezánbundás, ropogós csirkemell a sütőből - Jobb lesz, mint rántva
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Emlékszel még a vastag aranylánokra? A feltünő fuksz nagyon divatos lesz »

Mi pontosan a parabén? Tényleg az egyik legártalmasabb kozmetikai összetevő? »

Eszméletlenül dögös lesz, ha így szárítod be a hajad: a Hollywood-hullámoknak nehéz ellenállni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőben sült parmezános csirkemell nem tocsog az olajban, nagyon puha és kellemesen fűszeres. A bundát még feldobhatod bazsalikommal vagy oregánóval is, csak keverd a zsemlemorzsához. Az extra hús ünnepi alkalmakra is kiváló.

Parmezánbundás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemell
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, mosd meg, és papírtörlővel törölgesd át. Ha szükséges, klopfold is ki egy kicsit, majd kend be fokhagymával, és sózd meg. Készíts elő három tálat. Az egyikbe szitáld a lisztet, a másik edényben verd fel villával a tojást. A harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt. Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket.

Rakj sütőpapírt egy tűzálló tálba vagy tepsibe, és pakold bele a csirkét. Locsold meg kevés olajjal, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 200 fokon 30 perc alatt. Félidőben forgasd át, hogy mindenhol egyformán piruljon. Akkor jó, ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hústű vagy kés, kívül pedig aranybarna. 

Ezt is szeretjük