Megúszós párizsi szelet pepecselés nélkül: így állítsd hozzá össze a panírt
Ezzel a pofonegyszerű módszerrel sokkal egyszerűbben készítheted el a párizsi szeletet.
A párizsi szelet abban különbözik a hagyományos rántott hústól, hogy nem kerül rá zsemlemorzsa, hanem liszt-tojás-liszt sorrendben történik a panírozása. Az ezzel járó pepecselés és mosogatás sokkal kevesebb lesz, ha a hozzávalókat egy dobozban kevered össze, és így mártod meg benne a húsokat. Ebben a receptben csirkével dolgozunk, de sertéskarajból is készítheted.
Párizsi szelet egyszerűen
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 5 evőkanál liszt
- 3 tojás
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy dobozban vagy mélyebb edényben keverd össze a felvert tojásokat a liszttel és a fokhagymaporral. Ha nem áll össze, óvatosan kevés vizet adhatsz hozzá, de jó sűrű masszát kell kapnod.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi a húsokat ellepi. Amikor felhevült, mártsd meg a szeleteket a tésztában, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket pirosra.
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
A Yorkshire puding évszázadok óta része a brit konyhának. Kicsit olyan, mint a szuflé, nagyon könnyű és szellős a tésztája.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Kinga Krzeminska / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- mozzarella
Rántott hús argentin recept alapján: sonka és paradicsomkarika is kerül a tetejére
- csirkemell
- húsételek
Így lesz a legfinomabb az illatos, omlós csirkemell: itt a tökéletes bunda receptje
- bazsalikom
- koktélparadicsom