A hagyományos paradicsomos húsgombóc receptje
Sokan, sokféleképpen készítik a paradicsomos húsgombócot. Mi most az eredetit mutatjuk meg.
Neked is nagy kedvenced volt a menzán a paradicsomos húsgombóc? Idézd vissza a régi hangulatot egy könnyen elkészíthető és finom ebéddel vagy vacsorával! Ez a recept nem okoz majd csalódást.
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 1 l paradicsomlé
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- 5 dkg liszt
- 1 kis vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál pirospaprika
- cukor
- só
- bors
Elkészítés:
Egy közepes nagyságú tálban keverd össze a darált húst, a nagyon apróra vágott hagymát, a nyers rizst, a tojást, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Dolgozd össze jó alaposan, és a masszából vizes kézzel formázz kisebb gombócokat. Egy kicsit tedd félre őket.
Végy ki 1 deciliter paradicsomlét, a többit rakd fel egy lábasba forrni. Ha már lobog, óvatosan pakold bele a gombócokat, majd fedd le. Arra vigyázz, hogy ne forrjon túlságosan, mert akkor széteshetnek a gombócok. Közben cukrozd meg ízlés szerint a levet - 2 evőkanál cukrot nyugodtan rakj bele -, majd 30 perc múlva ellenőrizd, hogy elkészültek-e a gombócok. Végy ki egyet, és vágd ketté. Ha a középen is puha a rizs, akkor a kihagyott levet és a lisztet keverd össze, és sűrítsd be vele a paradicsomos szószt. Főtt krumplival kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció