A hagyományos paradicsomos húsgombóc receptje

Sokan, sokféleképpen készítik a paradicsomos húsgombócot. Mi most az eredetit mutatjuk meg.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Neked is nagy kedvenced volt a menzán a paradicsomos húsgombóc? Idézd vissza a régi hangulatot egy könnyen elkészíthető és finom ebéddel vagy vacsorával! Ez a recept nem okoz majd csalódást.

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 l paradicsomlé
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 5 dkg liszt
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes nagyságú tálban keverd össze a darált húst, a nagyon apróra vágott hagymát, a nyers rizst, a tojást, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Dolgozd össze jó alaposan, és a masszából vizes kézzel formázz kisebb gombócokat. Egy kicsit tedd félre őket.

Végy ki 1 deciliter paradicsomlét, a többit rakd fel egy lábasba forrni. Ha már lobog, óvatosan pakold bele a gombócokat, majd fedd le. Arra vigyázz, hogy ne forrjon túlságosan, mert akkor széteshetnek a gombócok. Közben cukrozd meg ízlés szerint a levet - 2 evőkanál cukrot nyugodtan rakj bele -, majd 30 perc múlva ellenőrizd, hogy elkészültek-e a gombócok. Végy ki egyet, és vágd ketté. Ha a középen is puha a rizs, akkor a kihagyott levet és a lisztet keverd össze, és sűrítsd be vele a paradicsomos szószt. Főtt krumplival kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük