Paradicsomos, sajtos, rántott csirkemell: dobd fel a hétvégi kedvencet
Ez a fűszeres bundájú, paradicsommártással leöntött rántott hús igazán fejedelmi, ráadásul kétféle sajttal készül.

paradicsomos-sajtos-csirke
Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Ezek a legjobb hidratáló arckrémek télre: minden bőrtípusra »

Tisztítja a májat és segíti a fogyást: egyszerű céklaturmix, ami még finom is »

Teltebb ajkak szilikon nélkül: minden, amit a szájfeltöltésről tudni kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szinte minden országnak van rántotthús-specialitása. Az olaszoké tele van csodás, mediterrán ízekkel, fűszerekkel, így bazsalikommal, oregánóval, és még ezt is paradicsomos szósszal készítik. Összesütve jobban kijönnek a különleges ízek. Köretnek a spagetti illik hozzá legjobban. 

Paradicsomos, sajtos, rántott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

A rántott húshoz

  • 70 dkg csirkemell
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A paradicsomos szószhoz

  • 40 dkg konzerv paradicsom
  • 15 dkg mozzarella
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a paradicsomos szószt tedd fel főni. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Süsd kicsit a zúzott fokhagymával is. Rakd hozzá a paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, és fedő alatt főzd sűrűre 20-25 perc alatt. 
 

Közben a csirkemellet öblítsd le, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Vágd vékony, lehetőleg nagyobb szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, sózd és borsozd be. A lisztet keverd össze oregánóval és zúzott fokhagymával. A tojást verd fel egy tányérban vagy tálban. A zsemlemorzsát keverd össze a reszelt parmezánnal. Panírozd be a szeleteket, a felesleget pedig rázd le. Forró olajban süsd aranybarnára. 

 

A kész rántott húsokat tedd egy kevés olívaolajjal kikent tepsibe, és öntsd rá a paradicsomos szószt. A tetejére szórj reszelt mozzarellát és bazsalikomot. Forró sütőben 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Ha a sajt elolvad, kiveheted a sütőből. 
Ha rajongsz az olasz konyháért, és a konyhában is szívesen tevékenykedsz, kell, hogy legyen egy jó focacciarecepted

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük