Paradicsomos, sajtos, padlizsános tekercs: a tálalás is csodás
Nincs benne hús, de nem is fogod hiányolni. A paradicsomos, sajtos, padlizsános tekercs könnyed nyári fogásnak is tökéletes.

paradicsomos-sajtos-padlizsantekercs
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A kendő nyáron is jól jön: gyönyörű frizurát készíthetsz vele 2 perc alatt »

Házi hűsítő krém napégésre: természetes és egyből leviszi a gyulladást »

A fekete nyáron is nagyon nőies lehet: így viseld a melegben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Melegben jobban esnek a zöldséges, nem túl nehéz ételek. Padlizsánhoz már bármikor, bárhol hozzájuthatsz, és étvágygerjesztő, isteni tekercseket készíthetsz belőle. Ha kéznél van a grillsütőd, azon is megpiríthatod. A sajtos, ricottás töltelék és a paradicsomos szósz is jól illik hozzá. 

Paradicsomos, sajtos padlizsántekercs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg ricotta
  • 20 dkg mozzarella
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 2 db padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomszószhoz egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, rakj rá két gerezd pépesített fokhagymát, és párold meg. Öntsd hozzá a paradicsomszószt, ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, és kis lángon főzd körülbelül 20 percig, amíg besűrűsödik. A padlizsánt mosd meg, és hosszában vágd fél centis szeletekre. Attól függően, hogy milyen nagy a zöldség, hat-nyolc szeletet kapsz. Sózd be, és pihentesd egy órán át. Ezt követően itasd le róla a nedvességet, forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, és süsd meg a padlizsánszeleteket.

A ricottát keverd össze a bazsalikommal és a maradék pépesített fokhagymával. Lazíthatsz rajta egy-két evőkanál tejföllel. Töltsd meg vele a padlizsánokat, és szórd meg a sajttal. Tekerd fel jó szorosan, és rakd egy tűzálló tálba. Öntsd köré a paradicsomos szószt. A tetejére is szórhatsz sajtot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. 
A padlizsán fűszeresen, sütve is ínycsiklandó. Köretként, főételként is kínálhatod. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük