Karcsúsító, paradicsomos quinoasaláta: isteni, mediterrán vacsora, amivel jóllakhatsz
Ha diétázol, de szeretnél egy jót enni, majd jóllakni, készíts egy nagy adag paradicsomos quinoasalátát!
A quinoa egy igazi szuperélelmiszer, remek fehérjeforrás, finom és diétás. Álgabona, hisz egy növény magja, remek helyettesítője lehet a rizsnek. A legkülönbözőbb zöldségekkel tálalva ínyenc salátát készíthetsz belőle. Azért érdemes jól átmosni, hogy ne legyen kesernyés.

Paradicsomos quinoasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg paradicsom
- 15 dkg spárga
- 2 bögre víz
- 1 bögre quinoa
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
A quinoát alaposan mosd meg több vízben, majd rakd egy lábosba, öntsd fel vízzel, és forrástól számítva főzd 15 percig. Akkor jó, ha a quinoa teljesen magába szívja a vizet, és jól megdagad. A spárgát tisztítsd meg, darabold fel, és kevés olajon süsd roppanósra.
A quinoát szűrd le, rakd egy tálba, add hozzá a spárgát, a hagymát és a paradicsomot, és jól keverd össze. A tetejére reszelj parmezánt.
