Fetás, paradicsomos polenta grillen sütve, ha unod a sült krumplit
A fetás, paradicsomos polenta grillezve önmagában is isteni, de szaftos húsok különleges kísérője is lehet.
Ne csak mindig krumplit és rizst kínálj a a húsokhoz! A polenta vagy puliszka finom, ám nem a megszokott köret. Ezt is számtalan módon variálhatod. Grillezve, paradicsommal, fetával még az ínyencek is odalesznek érte. A formája is a legváltozatosabb lehet: kockázhatod, vághatod háromszögekre vagy téglalpokra.
Paradicsomos polenta
Hozzávalók
- 2.5 dl víz
- 2.5 dl tej
- 15 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg sajt
- 10 dkg feta sajt
- só
- bors
Elkészítés:
A tejet és a vizet öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Szórd hozzá a kukoricalisztet, majd addig főzd, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan keverd. Add hozzá a reszelt sajtot is, és főzd még egy-két percig. Egy tálcát kenj ki vékonyan olajjal, majd öntsd rá a masszát, és egyenletesen simítsd el. Várd meg, míg kihűl, majd vágd fel tetszés szerint.
Hevítsd fel a grillsütőt, kend meg olajjal, és a szeletek mindkét oldalát süsd szép pirosra. Rakd a polentára a meggrillezett paradicsomokat, és morzsolj a tetejére fetát.
A puliszkát akár rétegezheted is. Sajttal nagy kedvenc lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció