Fetás, paradicsomos polenta grillen sütve, ha unod a sült krumplit
A fetás, paradicsomos polenta grillezve önmagában is isteni, de szaftos húsok különleges kísérője is lehet.

grillezett-paradicsomos-polenta
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Eszméletlenül dögös lesz, ha így szárítod be a hajad: a Hollywood-hullámoknak nehéz ellenállni »

Andie Macdowell lánya ugyanolyan szép, mint édesanyja: a 24 éves Margaret Qualley színésznőként bontogatja szárnyait »

Egyszerű ételek, amik felgyorsítják az öregedést: a reggeli pirítósban sem bízhatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak mindig krumplit és rizst kínálj a a húsokhoz! A polenta vagy puliszka finom, ám nem a megszokott köret. Ezt is számtalan módon variálhatod. Grillezve, paradicsommal, fetával még az ínyencek is odalesznek érte. A formája is a legváltozatosabb lehet: kockázhatod, vághatod háromszögekre vagy téglalpokra. 

Paradicsomos polenta

Hozzávalók:

  • 2.5 dl víz
  • 2.5 dl tej
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg feta sajt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a vizet öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Szórd hozzá a kukoricalisztet, majd addig főzd, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan keverd. Add hozzá a reszelt sajtot is, és főzd még egy-két percig. Egy tálcát kenj ki vékonyan olajjal, majd öntsd rá a masszát, és egyenletesen simítsd el. Várd meg, míg kihűl, majd vágd fel tetszés szerint. 

Hevítsd fel a grillsütőt, kend meg olajjal, és a szeletek mindkét oldalát süsd szép pirosra. Rakd a polentára a meggrillezett paradicsomokat, és morzsolj a tetejére fetát. 
A puliszkát akár rétegezheted is. Sajttal nagy kedvenc lesz. 

Ezt is szeretjük