Fetás, paradicsomos polenta grillen sütve, ha unod a sült krumplit
A fetás, paradicsomos polenta grillezve önmagában is isteni, de szaftos húsok különleges kísérője is lehet.

grillezett-paradicsomos-polenta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak mindig krumplit és rizst kínálj a a húsokhoz! A polenta vagy puliszka finom, ám nem a megszokott köret. Ezt is számtalan módon variálhatod. Grillezve, paradicsommal, fetával még az ínyencek is odalesznek érte. A formája is a legváltozatosabb lehet: kockázhatod, vághatod háromszögekre vagy téglalpokra. 

Paradicsomos polenta

Hozzávalók:

  • 2.5 dl víz
  • 2.5 dl tej
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg feta sajt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a vizet öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Szórd hozzá a kukoricalisztet, majd addig főzd, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan keverd. Add hozzá a reszelt sajtot is, és főzd még egy-két percig. Egy tálcát kenj ki vékonyan olajjal, majd öntsd rá a masszát, és egyenletesen simítsd el. Várd meg, míg kihűl, majd vágd fel tetszés szerint. 

Hevítsd fel a grillsütőt, kend meg olajjal, és a szeletek mindkét oldalát süsd szép pirosra. Rakd a polentára a meggrillezett paradicsomokat, és morzsolj a tetejére fetát. 
A puliszkát akár rétegezheted is. Sajttal nagy kedvenc lesz. 

Ezt is szeretjük