Paradicsomos, mozzarellás tészta: isteni ebéd 20 perc alatt
A könnyed paradicsomos-mozzarellás tésztával mediterrán életérzést csempészhetsz a hétköznapokba.

mozzarellas-paradicsomos-teszta-receptje
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

Csodaszép frizurák minden alkalomra, rövid hajból: a konty sem lehetetlen »

Egyetlen mozdulat, és eltűnik a hasi zsírpárna: a teltkarcsú modell öltözködési trükkjei aranyat érnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Paradicsom, mozzarella, némi bazsalikom, máris kész az olaszok nagy kedvence, a caprese. Ez lehet akár isteni előétel vagy könnyű vacsora is. Tésztával összekeverve pedig igazán laktató fogássá teheted. Üde öntettel leborítva még ízletesebb lesz a végeredmény. Ez a tészta hidegen is finom. 

Paradicsomos, mozzarellás tészta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 ág bazsalikom
  • 0.5 db lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj

Az öntethez

  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 csepp citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tegyél fel vizet főni, majd amikor elkezd lobogni, rakd hozzá a tésztát. Adj hozzá kevés olajat, sót, és főzd a tésztát a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. 

Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd amikor elkezd színesedni, forgasd hozzá a tésztát. Süsd kevergetve egy-két percig, majd rakd hozzá a megmosott, lecsepegtetett koktélparadicsomot, a mozzarellagolyókat vagy szeletelt mozzarellát. Ízesítsd sóval, szeletelt lila hagymával és bazsalikommal. Végül keverd össze az olívaolajat, a citromot és a zúzott fokhagymát, majd öntsd le vele a tésztát. 
Ha szeretnéd úgy készíteni a capresét, mint az olaszok, akkor mutatunk néhány trükköt! 

Ezt is szeretjük